Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rolák: Naučte se ho nosit na několik způsobů

Rolák se dá nosit na mnoho způsobů.
13. prosince 2017 | 06:00

Rolák vám nesmí v šatníku chybět. Jedná se o kousek, který kupodivu nevyužijete jen tak pod kabát, ale na mnoho dalších způsobů, které vám prozradíme v článku. 

Rolák, ač se to nemusí na první pohled zdát, je velmi sexy kousek. Ať se jedná o rolák obepínající tělo nebo o oversize rolák, nosit ho můžete místo trička jak ke kalhotám, tak k sukním. Letos ho však využijete zejména při vrstvení.

Prvním takovým případem jsou šaty s krátkým rukávem nebo na ramínka. Jednoduše pod ně obléknete slabší rolák a z oblíbených letních šatů máte šaty na zimu. Zvolíte-li barevnější šaty, rolák by pak měl být opravdu hladký a jednoduchý.

To samé můžete udělat s tílkem. Skvěle bude vypadat saténové nebo sametové tílko, které navrstvíte opět na slabší rolák. K této kombinaci si pak vezměte sukni nebo třeba jen džíny. Pokud milujete lacláče, i tady bude rolák skvěle použitelný. K roláku můžete na krk uvázat i šátek, který outfit změní k nepoznání.

3823855:gallery:true:true

Dalším kouzelným trikem je spojení s košilí, tu si můžete vzít pod rolák a nechat jí kus vykukovat – ať už spodní lem košile nebo rukávy. Nebo lze rafinovaně vystrčit límeček z roláku. Košili si můžete obléci i na rolák. Stačí ji nedopínat k poslednímu knoflíku a rolák pod košilí přiznat jako zajímavý detail. Nejste-li zastánkyní košil a máte raději sportovnější styl, rolák si můžete obléknout i pod mikinu

Delší rolák můžete využít i jako šaty, skvěle bude vypadat i s úzkými kalhotami. Navíc takovému volnému oversize roláčku budou slušet i vysoké kozačky nad kolena.

3831527:gallery:true:true

Ve fotogalerii naleznete inspiraci, jak nosit roláky:

Ve videu se můžete podívat na další způsoby, jak rolák vrstvit:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/ Chriselle Lim/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová