Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kozačky nad kolena: Letí semišové i barevné

27. října 2017 | 06:00

Chcete mít nohy v teple a zároveň být opravdu stylová? Tak noste kozačky, které sahají až nad kolena. Výběr je veliký a rozhodně se nemusíte omezovat jen na ty s podpatky.

Kozačky, které unosíte na podzim i na zimu? To jsou vysoké kozačky sahající až nad kolena. Hodí se k úzkým kalhotám a ke krátkým i dlouhým sukním a šatům, jelikož nohu krásně obepnou. Proto se vyplatí si alespoň jedny pořídit.

Vypadají opravdu stylově, zahřejí, a dokonce vám vykouzlí dlouhé nohy, přestože nosíte ty bez podpatků. Není tedy divu, že si je oblíbilo i mnoho celebrit. Třeba jako topmodelky Gigi Hadid a Emily Ratajkowski.

Gigi Hadid a Emily Ratajkowski
Autor: profimeda.cz

Dejte si pozor na to, aby vás boty neškrtily ani vám neodstávaly v oblasti lýtek. Další problém by mohl nastat, když si vyberete nesprávné kozačky nebo je špatně sladíte, pak můžete vypadat velmi lacině. Nekupujte si proto latexové ani příliš lesklé kousky. Kozačky můžete kombinovat i s kratšími šaty a sukněmi, ale volte spíše ty s dlouhým rukávem nebo s rolákem.

Černá barva je klasika, letos se však nebojte zakoupit si kozačky i v jiných barvách, jako jsou vínová, tmavě modrá nebo béžová. Nejčastěji naleznete tyto vysoké kozačky v semišovém provedení. Také šněrování není žádnou výjimkou.

Prohlédněte si fotogalerii s vysokými kozačkami:

Podívejte se na video, jak správně nosit kozačky:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová