Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zahřejte se ve stylových pleteninách: Nejkrásnější svetry, čepice, šály i rukavice!

9. listopadu 2016 | 06:00

V příštích dnech nás čekají teploty pod nulou, a tak je třeba se na mrazivé dny pořádně vybavit. Připravily jsme pro vás stylové pletené kousky, které vás spolehlivě zahřejí.

V zimě nemusíte nutně vypadat jako eskymák, stačí mít v šatníku stylové, ale hřejivé kousky. Tím nejdůležitějším je samozřejmě pletený svetr, díky kterému nemusíte nosit nafouklé péřové bundy, ale bude vám teplo i ve vyštíhlené prošívané bundičce nebo kabátu. Pletené svetry už nepatří jen na horskou chatu, staly se módní součástí zimních outfitů. Nejvíce trendy jsou letos přírodní barvy, jako jsou béžová, šedá nebo hnědá. Pokud nechcete nosit šálu, sáhněte rovnou po roláku.

V pleteném svetru se rozhodně nebudete muset stydět, když si někde sundáte bundu. A jestli máte smysl pro detail, ozdobte ho ozdobnou broží nebo si vezměte nápadný náhrdelník.

Teploučké doplňky

Nic vás nezahřeje více než pletená čepice, protože nejvíce tělesného tepla uniká právě hlavou. V krásné tenké čepici vám to sice pravděpodobně bude slušet o něco více, ale pletený kulich rozhodně není módním přohřeškem a ušetří vám několik prokýchaných dnů.

Stejně tak v zimě oceníte i pletenou maxišálu, která může v případě nouze zastoupit i čepici. Nesmíme zapomenout ani na rukavice, aby se naše ruce nemusely ze zimy vzpamatovávat celé jaro a léto. I když se šušká, že letos budou palčáky pasé, není to tak horké. Pokud jsou vám pohodlné, klidně je noste dál.

Nejkrásnější pletené kousky najdete v naší fotogalerii!

Video se připravuje ...
Klíčové kousky letošního podzimu i zimy: Jak se vám líbí? • VIDEO: Adam Balažovič