Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Základ všech základů: basic tričko! 5 důvodů, proč sklízí samou chválu

8. dubna 2023 | 06:00

Basic tričko. Ze své podstaty toto označení znamená opravdový základní kámen vašeho šatníku. A pokud byste ho náhodou chtěla podceňovat, nedělejte to. Neexistuje totiž spolehlivější, všestrannější a cenově dostupnější oděv než obyčejné jednobarevné tričko. Bílá barva je pak sázkou na jistotu.

Nejen já považuji za základní tričko to v bílé barvě s kulatým či véčkovým výstřihem. Oblíbili si ho i stylisti, módní elity a celebrity – ti všichni mu vzdávají hold i přes všechny své jiné módní rozmary. I to je důkaz, že onen oděv je nezbytnou součástí každodenního nošení. Proč je ale natolik oblíbené?

Další módní inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

#1 Hodí se úplně ke všemu. Bílé tričko lze kombinovat opravdu se vším. Perfektně bude ladit ke všem typům kalhot i džínů. Od pallazo kalhot (široké kalhoty až na zem s vysokým pasem) přes cullotes (široké ¾ kalhoty), upnuté skinny džíny až po mom jeans. U sukní je to pak podobné. Velká výhoda tkví v tom, že se nemusíte bát barev dolních dílů, jejich vzorů, střihů ani materiálů. Basic tričku budou slušet džínovina, kůže, kostka i pastelová paleta barev.

#2 Nevybírá si postavu ani věk. Je zkrátka pro všechny. Pro mladé i zralé ženy, štíhlé dámy i baculky. Jen při výběru střihu zohledněte svůj typ postavy vzhledem ke střihu. Véčkový výstřih bude slušet dámám malého vzrůstu, protože je opticky prodlouží, či boubelkám. Štíhlým ženám s malým poprsím pak bude lichotit kulatý výstřih. Pokud disponujete rovnou či hruškovou postavou, vsaďte na tričko s ramenními vycpávkami, které bylo v minulých sezonách absolutním hitem. Krásně dotvoří siluetu přesýpacích hodin.

#3 Skvěle se vrství. Je ideálním kouskem pro vrstvení. V létě ho můžete nosit pod šaty se špagetovými ramínky nebo pod lacláče. V zimě pak pod košili spolu s trenčkotem či jiným kabátem nebo pod pletené či společenské vesty.

#4 Je ideálním dárkem. Leckdy totiž nespletete velikost. Mnoho obchodů totiž nabízí one size. Velikost, která bude sedět postavám XS, S, M, v některých případech i L. Pokud se vám ale bude líbit některé, které není v této univerzální velikosti, nevětřete a radši si pořiďte o číslo větší, než myslíte. Oversized střih je totiž velkým trendem. Štíhlé ženy v něm budou vypadat více než stylově a boubelkám lehce schová rizikovou oblast bříška.

#5 Je cenově dostupné, ale záleží samozřejmě na výběru materiálu či značky, za některou si pochopitelně připlatíte. Máme pro vás však dobrou zprávu. I to nejkvalitnější ze 100% bavlny stojí do 1000 Kč.

Sháníte basic tričko? Na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma ho pořídíte za nejvýhodnější cenu!

A jak ho jinak neotřele kombinovat? Podívejte se na inspiraci z Instagramu!

Pokud ve své skříni už jedno bílé triko máte a toužíte i po jiných barvách, podívejte se do naší fotogalerie! Naleznete tam nejen bílé, ale i červené či neonově limetkové. 

Autor: Žaneta Podlahová