Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Basic trička, která musíte mít ve skříni: Hodí se k džínům i k podpatkům

18. dubna 2018 | 06:00

Trička, která využijete na tisíc způsobů, nikdy vás neomrzí, a navíc nikdy nevyjdou z módy? To jsou základní kousky, neboli basics.  Víte, jaká trička by vám tedy neměla v šatníku chybět?

Všem je snad hned jasné, že úplně největším základem je bílé tričko. To obléknete prakticky ke všemu. Hodí se jak k neutrálním kalhotám a sukním, tak i k těm barevným a vzorovaným. Vyplatí se proto mít ho ve více střizích.

Doma se hodí mít jedno volnější s véčkovým výstřihem, které jde perfektně k upnutějším kalhotám. Když ráno nevíte, co rychle na sebe, oblékněte si skinny džíny, toto tričko a sako nebo košili.

4925277:gallery:true:true

Upnutější bílé tričko se zase hodí k volnějším sukním, jako jsou plisované, áčkové nebo tylové. K pouzdrovým sukním můžete nosit obě varianty, my se však více přikláníme k oversized verzi trička. Nesmíme zapomenout ani na bílé tričko s dlouhým rukávem.

4925304:gallery:true:true

Další tričko, které by vám nemělo chybět, je pruhované. Hodí se do práce, na pláž i na večírek. Pro štíhlejší vzhled je lepší volit takové, které má užší pruhy a kontrastnější barvy, jako jsou třeba černá a bílá. Mezi další důležitá trička patří ještě černé a šedé, střih už si zvolte podle sebe.

4925283:gallery:true:true

Ať už je vám 20 nebo 50, nebojte se pořídit si tričko s nápisem. Je stejně dobře kombinovatelné jako jednobarevné. Jde k nejrůznějším sukním i kalhotám. Náš tip je obléci si ho k barevnému kostýmku s teniskami, a odlehčit tím jeho vážnost. Pozor ale dejte na to, aby toho nebylo moc. Nápis by měl být střízlivý, bez flitrů, velkých obrázků a jiných ozdob.

4925292:gallery:true:true

Nejlepší je pořídit si bílé tričko s černým nápisem, nebo naopak. Ty z vás, které chtějí věci dotahovat k dokonalosti, se mohou zaměřit na nápis a pořídit si takový, který vás vystihuje. O tom přece celá móda je.

Pro inspiraci se podívejte do naší fotogalerie:

Které další základní kousky vám nesmějí v šatníku chybět? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová