Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Základy šatníku na jaro 2020: S těmito 8 kousky si vystačíte!

9. března 2020 | 06:00

Skříň vám nemusí praskat ve švech. V každém ročním období si totiž můžete vystačit pouze s několika kusy garderoby. Které z nich mohou letošní jaro tvořit základ vašeho šatníku?

Někdy stačí opravdu málo k tomu, aby váš šatník byl opět aktuální. Na tohle jaro vám bude stačit osm kousků, které se mezi sebou dají skvěle kombinovat. Vypomoct si můžete některými modely ze zimní garderoby, jako třeba koženými kalhotami, džínami, sakem nebo kotníkovými botami.

Co vám ale opravdu nesmí chybět? Jednoznačně jarní kabát – klasika v podobě trenčkotu a letos rozhodně v béžové barvě. Díky neutrálnosti se hodí ke všemu a skvěle se páruje s dalšími jarními barvami. Na jaře nesmí chybět midi šaty a sukně, a tou univerzální pro tento rok je džínová.

Nejen k denimu, ale vlastně úplně ke všem spodním dílům se bude hodit bílá blůzka. Obléknete ji i k letošnímu must have kousku, a tím jsou kalhoty culottes, které jsou širší a končí nad kotníky. Radovat se můžete i z bílých tenisek, které má doma snad každá z nás.

Pokračuje i trend kostýmků, ale s malou změnou. Po zimě, kdy jsme tíhly k těžším materiálům, na jaře vklouzneme do lehkých tkanin a svěžích barev. Všechny modely pak skvěle doplní nová kabelka menších rozměrů, která má úchytku do ruky.

Základy jarního šatníku, samozřejmě i s tipy na nákup, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová