Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Firma představila gumové boty na podpatku a internet zešílel!

14. července 2018 | 06:00

Léto je typickou sezonou gumových bot. Těžko si dokážete představit, že by vám bylo na chalupě, na zahradě nebo u moře v něčem pohodlněji. Jenomže teď známá firma vyrábějící gumové boty představila model na podpatku a internet na sebe nenechal s reakcemi dlouho čekat. Ať je totiž tento typ obuvi pohodlný sebevíc, hezky a stylově prostě nevypadá.

I když boty značky – nebo typu – Crocs představují hotový zločin proti módnímu stylu, hoďte kamenem vy, kdo alespoň jeden pár nevlastníte. Na chatu, na zahradu nebo i na balkon či na pláž jsou prostě dokonale praktické a pohodlné.

Dokážete si ale představit, že byste si v těchto botách s typickým designem a zpravidla pastelovými, výraznými barvami vyrazili do společnosti, třeba i na večírek? Teď můžete! Na trhu existují boty této značky na podpatku. Hezké sice pořád nejsou, ale splní žádané prodloužení nohou.

Těžko říct, jestli si své zákaznice najdou. Přece jenom – hlavní výhodou těchto bot je, že jsou pohodlné. To ale u tohoto modelu jistě platit nebude. Už jenom z toho důvodu, že potící se chodidlo bude v gumových sandálcích na podpatku klouzat, ať budete dělat cokoliv.

Značka Crocs představila gumové boty na podpatku
Autor: archiv firem

Pravdou je, že boty na podpatku vyrobené z gumy nejsou žádnou novinkou. Ve svém sortimentu je má už brazilská značka vyrábějící oblíbené "voňavé" boty Melissa a modely na podpatku pro ně navrhovaly hvězdy módního průmyslu: například Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld nebo Jean Paul Gaultier.

S modelem nápadně podobným botám Crocs – ovšem na proklatě vysoké platformě – přišla také luxusní značka Balenciaga. Nutno ovšem zmínit, že ani hvězdné jméno značky z tohoto páru obuvi nedokázalo udělat nic, co by lahodilo oku.

Také luxusní značka Balenciaga představila gumové boty na vysoké platformě na jedné ze svých přehlídek
Autor: archiv firem

A to potvrzují i reakce uživatelů internetu. Na něm se okamžitě strhla lavina výsměchu a ironie. Komentující trousí sarkastické poznámky typu: "Svět je už tak smutné místo k žití. Nepotřebujeme ho zhoršovat gumovými botami na podpatku." Přirovnávají tento model k stvůrám z Jurského parku a vytvářejí absurdní grafické návrhy, jak by mohly další gumové boty vypadat.

Prohlédněte si boty ve fotogalerii. Byla byste ochotna si je koupit?

Autor: brig