Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

I v horách můžete vypadat skvěle: Jaké kousky vám nesmějí chybět na letní túru?

29. června 2018 | 06:00

Jste jednou z těch, které mají v létě raději akční hory než relaxační opalovačku u moře? Tak právě pro sportovní variantu dovolené musíte být perfektně vybavená! Co si vzít v letních dnech do výšin s sebou?

Na túru rozhodně nemůžete jít v sandálech, i když je velké teplo. Chce to mít nohy schované v botách, v nichž necítíte kamínky na cestě, máte zpevněné kotníky a chodidla v pohodlí. S sebou si proto vezměte pohorky nebo trekovky. Pěkné kousky najdete pod značkou Adidas nebo v botyprabos.cz, tyto boty se dokonce vyrábějí v Česku. Firma se totiž zabývá především výrobou funkční pracovní obuvi, ale do svého repertoáru zahrnula také boty pro volný čas. Geniální je aplikace do telefonu, díky níž si vyberete ty nejlépe padnoucí boty. Nafotíte si nohu z několika úhlů a aplikace vytvoří 3D model boty, podle kterého se pak vybere ta pravá pro vás.

Blogerka Alexandra Pereira se na hory obléká stylově. Do teplého počasí vám postačí obyčejné tričko a nepromokavou bundu nebo fleecovou mikinu, třeba od značky Craft nebo Didriksons, můžete schovat do batohu.

Spoléhat se v horách na předpověď počasí se totiž nevyplácí, z parných strání se můžete snadno během pár minut dostat do míst, kde potkáte nejen vítr, ale i sněhové vločky. Je ale také dost dobře možné, že vás sluneční paprsky neopustí, proto je dobré mít i ochranu hlavy, jako třeba kšiltovku.

Krásné batůžky seženete v obchodě hudy.cz nebo nově v obchodě Baťa, kde se však jedná o limitovanou kolekci, která byla vymyšlena speciálně na festivaly. Podle nás se ale perfektně hodí i na letní túry do hor.

Batohy Baťa, 1599 Kč
Autor: archiv firem

Na všechny vybrané produkty se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Tošnarová