Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak najít osobitý styl? Těchto 8 kroků vám pomůže, abyste byla jedinečná!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    21. února 2018 | 06:00

    Najít osobitý styl není úplně jednoduché a může to trvat roky. Když chcete, aby oblečení přesně definovalo vaši osobu, měla byste při jeho výběru zvážit některé věci. Ty jsme shrnuly do osmi bodů.

  • Inspirace na správném místě

    Nejdůležitější věcí je znát své tělo. Můžete se vyfotit a své tělo více prozkoumat, také vám mohou pomoci přátelé při výběru těch správných střihů pro vaši postavu. Dobrým tipem je najít si celebritu, která má podobný tvar těla jako vy, a odkoukat její styl. Vybírejte si však takové, jejichž styl je vám zároveň blízký, ať se můžete inspirovat a cítíte se v novém stylu dobře. Navíc nemusí jít jen o celebrity, ale třeba i o módní blogerky nebo plus size modelky, jako je třeba Ashley Graham.

    4009627:gallery:true:true

  • Klíčový kousek

    Dalším krokem je najít pro vás typický kousek, tedy takový, který je originální a podle kterého vás ostatní lidé poznají. Můžou to být doplněk, barva nebo vzor, ale také netradiční účes, který k vám patří. Stejně jako Annu Wintour poznáváme podle mikáda a slunečních brýlí nebo Carolinu Issa podle červené rtěnky.

    Annu Wintour poznáte za jakékoliv situace ve slunečních brýlích a krátkém mikádu.
    Autor: profimedia.cz

  • Investice do správných kousků

    Při nákupech se soustřeďte zejména na kousky, o kterých víte, že je opravdu unosíte. Do základních kousků se navíc nebojte investovat víc peněz, vyplatí se to!

    4009625:gallery:true:true

    Základy šatníku: Co vám nesmí chybět a jak nadčasové kousky kombinovat?

    Video se připravuje ...
    Základy šatníku: Co vám nesmí chybět a jak nadčasové kousky kombinovat? • VIDEO: Adam Balažovič

  • Organizace šatníku

    Dokonale zorganizovaná skříň vám také pomůže. Podle expertů byste v ní neměla mít víc než 50 kousků oblečení. Kousky, na které jste roky nesáhla, nebo příliš obnošené oblečení dejte pryč a uvolněte prostor novějším a kvalitnějším věcem. 

    4009626:gallery:true:true

  • Sjednoťte si styl

    Skvělou pomůckou může být takzvaný mood board, neboli takový souhrn vašeho stylu. Z módních časopisů si vystříhejte outfity a kousky, které se vám nejvíce líbí, a přilepte si je na velkou čtvrtku. Takovýto kreativní počin je velmi efektivní při hledání stylu.

    4009628:gallery:true:true

  • Poznejte kousky, které se vám nelíbí

    Podobně naložte i s kousky, které se vám nelíbí. To, že má na sobě módní ikona široké kalhoty, ještě neznamená, že pro vás jsou tím pravým. Důležité je, abyste se cítila příjemně. Pokud jste si je koupila a necítíte se v nich, pryč s nimi, příště už takovou chybu neuděláte.

    4009630:gallery:true:true

  • Barevná typologie

    Součástí stylu jsou i správné barvy, které se hodí k vašemu typu pleti. Ne každý odstín zvýrazní vaši krásu, proto je důležité si najít takové barvy, ve kterých se cítíte a vypadáte dobře, a těch se držet.

    4009632:gallery:true:true

  • První pomoc

    Nakonec každá žena by měla mít ve skříni jakýsi záchranný outfit, který ji naprosto vystihuje. Rozhodně ho nemusíte nosit každý den, ale využijete ho, když nevíte, co si na sebe rychle obléct, a sáhnete po něm jako po první pomoci. Ještě lepší je mít těchto outfitů několik a střídat je dle potřeby. 4009631:gallery:true:true

Autor: Markéta Tošnarová
Klíčová slova:  styl, móda, oblečení, osobitý styl, rady
Diskuse ke článku
.