Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test skinny džín: Kde je čtyřicítka opravdu čtyřicítka a do kterých se vejdete přes lýtka?

Video se připravuje ...
Testování skinny džín: Jakou velikost si vybrat a do jakého obchodu jít?
VIDEO: Adam Balažovič
12. ledna 2018 | 06:00

Skinny džíny jsou stálicí našeho šatníku. Znát svou velikost je rozhodně důležité, neznamená to však, že se na svou znalost můžete spolehnout. V obchodech se totiž velikosti liší a tak vám někdy padnou džíny velikosti 36 a jindy si musíte zakoupit třeba i 40. Jak to s velikostmi doopravdy je, jsme pro vás otestovali v těch nejznámějších obchodech. 

Skinny džíny jsme testovali na nejběžnějších velikostech, tedy 38 a 40. Rozhodně však není testování určené jen ženám nosící tyto velikosti. Díky našemu průzkumu zjistíte, kde se velikosti liší a nebudete si muset brát do kabinky zbytečně malé nebo příliš velké kousky. Náš výzkum vám usnadní i nákupy přes internet. S jakými problémy se potýkala modelka s velikostí 38, která má široké boky a úzký pas a s jakými modelka s velikostí 40, která má širší boky a stehna?

Začali jsme s obchodem Tally Weijl, který nás překvapil asi úplně nejvíc. Džíny, které se zdají být opravdu malé, padly naprosto dokonale, díky své pružnosti. U této značky zakoupíte dvojčíslo 36 – 38. Nebojte se proto vyzkoušet i na první pohled male vypadající velikosti, obzvlášť u kousků z elastického materiálu.

Dalším obchodem byl Levis, kde jsme otestovaly rovnou dva kousky. Oba modely byly rozporuplné, materiál od firmy Levis je kvalitní a díky tomu také tužší, proto se tolik nepřizpůsobí tělu. U obou modelů byl problém s délkou a s šířkou přes lýtka. Zde je třeba džíny opravdu vyzkoušet, což se ale vyplatí díky kvalitě, kterou tato firma nabízí. Navíc, pokud jste vysoká, s délkou nohavic zde nebudete mít problém.

Džíny od značky Reserved měly nízký sed a ve velikosti 38 byly menší, navíc opět odstávaly v pase, což je problém mnoha žen, které mají širší boky a štíhlý pas. Džíny z F&F moc nepruží, ve velikosti 38 by se hodily menší a ve velikosti 40 byl problém se zapnutím.

Džíny z C&A mají delší nohavice, velikost 38 sedí dobře, ale pro velikost 40 by byly potřeba větší. Marks & Spencer jsou opět ve velikosti 40 menší, jelikož nejdou zapnout. Ve velikosti 38 jsou příliš dlouhé a volnější v pase. Džíny ze Zary jsou menší, proto si do kabinky berte o velikost větší. V Lindexu jednejte opačně, džíny bývají větší.

Ve fotogalerii najdete výběr skinny džín:

Podívejte se na video:

 

Video se připravuje ...
S čím nosit boyfriend jeans? 3 tipy na outfity, které si zamilujete! • VIDEO: Karel Dlabač

Autor: Markéta Tošnarová