Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stylové sukně na jaro: Nosí se mini, plisované a džínové s nášivkami!

20. března 2017 | 06:00

Jaro už se blíží, a tak je pravý čas začít přemýšlet o tom, jakými novými kousky osvěžíte svůj šatník. Tentokrát jsme se zaměřily na sukně. Budou i letos v kurzu ty samé jako loni, nebo přicházejí na řadu zbrusu nové trendy?

Loni na jaře i v létě byly velkým hitem strečové pouzdrové sukně do půli stehen i klidně do půli lýtek. Záleželo jen na vás, v jakém střihu jste se cítila nejlépe. Na tomto typu sukní je skvělé, že s nimi jednoduše vytvoříte casual outfit s jednoduchým trikem a teniskami, ale i elegantní model s halenkou a lodičkami. A teď dobrá zpráva! Jestli jste si loni takovou sukni pořídila, rozhodně ji unosíte i letos. Mini i midi stále frčí a stejně tak i pouzdrový střih.

Už několikátou sezonu se na módním výsluní drží také kolové a plisované sukně, ideálně ve střední délce. Ne všem typům postavy ale tyto sukně lichotí. Pokud máte úzký pas a širší boky nebo větší zadeček, pravděpodobně vám tyto střihy uškodí. Není to však nic dramatického, protože na jarní módní scéně letos figuruje ještě několik typů sukní, takže si určitě vyberete.

Do hry letos vstupují džínové sukně. Loni se už pár kousků v obchodech objevilo, ale teď na jaře budou opravdu na každém rohu. Pokud máte doma starou "džínovku", kterou jste nosila před lety, pořiďte si hravé nášivky a trochu ji ozdobte. Sukně s nášivkami i výšivkami si samozřejmě nemusíte za každou cenu vyrábět doma na koleni, jsou jich plné obchody. Pokud chcete opravdu následovat ty nejžhavější trendy – stejně jako zahraniční hvězdy či módní blogerky – pořiďte si džínovou sukni s patchworkem, tedy sešitou z několika různých typů džínoviny. A abyste to dotáhla na úplný vrchol, měla by být asymetricky zakončená. V praxi to vypadá trochu tak, jako když jste si chtěla sukni zkrátit, ale ujely vám nůžky. Troufnete si, nebo raději zůstanete u klasiky?

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Ke zbrusu nové sukni můžete obout třeba nadčasové chelsea boots, neboli perka. Našly jsme pro vás několik jejich podob!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Chelsea neboli perka mají několik podob. Našly jsme je pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ