Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Módní styl Hany Holišové: Nejradši mám džíny a triko!

26. ledna 2017 | 06:00

Talentovaná herečka Hana Holišová (36) je hvězdou ve své profesi, a navíc má vytříbený styl! Zeptaly jsme se jí, co nejraději nosí, a co by si na sebe naopak nikdy nevzala.

Hana Holišová pochází z Brna. Vystudovala Střední pedagogickou školu, ale vždycky ji to táhlo k divadlu, a tak nastoupila na brněnské JAMU. Do širšího povědomí veřejnosti se zapsala rolí zdravotní sestřičky Anny Peškové v seriálu Velmi křehké vztahy. Letos se zúčastnila zábavné show Tvoje tvář má známý hlas, kterou dokonce vyhrála. Aktuálně účinkuje v oblíbeném seriálu Ulice jako Veronika Maléřová. Je držitelkou ceny Thálie 2012 za roli papežky Jany v muzikálu Papežka.

Co převažuje ve vašem šatníku?

Dávám přednost pohodlným věcem, protože na jevišti jsem často v podpatcích a v šatech. V civilu tedy převládá ležérnější nebo ležérně elegantní móda. Mám i množství společenských šatů, které potřebuji na zpívání, a i pár výstřednějších kousků, které beru jen na vystoupení na pódium.

Pamatujete si, jak vypadal váš šatník ve dvaceti?

Bylo to asi pestřejší, protože na JAMU jsem podléhala různým módním vlivům a zkoušela různé styly. Hodně jsem nosila barevné šátky uvázané na piráta. Ale paradoxně – na střední škole jsem hrozně chtěla být za dámu a často jsem nosila podpatky. To by mě dnes nenapadlo, když nemusím, podpatky nenosím.

Jaký módní styl je vám nejbližší?

Obecně mám v módě ráda minimalismus, jednoduchost. Ale jinak jsem v tomhle chameleon, baví mě nosit k různým příležitostem různé styly. Ráda si obleču krásnou večerní róbu, stejně tak jdu ráda ve streetovém stylu. Moc se mi líbí móda z dob, kdy ženy opravdu chodily oblečené jako ženy. Je to krása, když hrajeme hru v historických kostýmech a jsme za dámy, přijde mi to romantické. Je ale fakt, že pro naši hektickou dobu by tato móda byla poněkud nepraktická.

Video se připravuje ...
Hana Holišová: Když to jde, utíkám za tatínkem do Beskyd • VIDEO: Adam Balažovič

V jakém oblečení se tedy cítíte nejlépe?

V ležérní módě. V džínách a triku, jednoznačně.

A co byste si na sebe naopak nikdy neoblékla?

Jako herečka si občas musím oblékat i věci, které nejsou úplně dle mého gusta, takže jsem poměrně vytrénovaná. Ale rozhodně se dobrovolně nenacpu do lodiček na vysoké platformě s obrovským podpatkem a do minisukně.

Jaké máte ráda barvy?

Měla jsem různá období, kdy jsem vyhledávala výhradně třeba modrou, zelenou nebo hnědou barvu. V posledních letech u mě vládnou černá, bílá, šedá, tyto barvy ráda kombinuji. Moc nemusím fialovou a červenou.

Vaše oblíbené značky?

Vyloženě na značky si nepotrpím, nakupuji podle toho, co se mi líbí. Mám ráda módu značky COS, ráda nakupuju v Zaře. K jedné značce ale vazbu mám, a dokonce rodinnou. Firma Janek. Šijí dámské i pánské košile na míru a ty se hodí vždy a všude.



Máte ráda české návrháře?

Líbí se mi Denisa Nová, Kamila Vodochodská, Kateřina Geislerová, Tatiana Kovaříková, ráda zajdu do CVRK, kde se sdružují čeští návrháři, tam se dá najít spousta zajímavých a originálních doplňků.

Když jste zmínila doplňky, máte ráda šperky?

Moc jsem si oblíbila náramky od Jarmilky Hromádkové Spirit Beads, mám jich spoustu a stále v mé sbírce přibývají. Ráda je nosím, dělají mi pohodu. Mám alergii na kovy, takže klasické šperky příliš nevyhledávám, spíš výjimečně.  

S módou úzce souvisí i kosmetika. Co nesmí ve vaší taštičce chybět?

Neobejdu se bez dobrého make-upu, řasenky a ideálně fixu na rty malinové barvy. Nemám ráda lesklé rtěnky nebo lesky na rty. Stačí, když se rtům dodá trochu barvy, pigmentu, aby byly živější, ale přitom přirozené.

spoj
Autor: archiv firem, TV Nova

Bunda: H&M, 1499 Kč, tílko: Zoot.cz, 229 Kč, džíny: Lindex, 999 Kč, boty: Humanic, 2499 Kč a náramek: Spirit Beads, 540 Kč

ZDE se podívejte na další stylové outfity slavných žen!