Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blanka Matragi představila novou kolekci: Podívejte se na krásné šaty inspirované přírodními živly

13. listopadu 2016 | 06:00

Oblíbená módní návrhářka Blanka Matragi představila svou zbrusu novou kolekci, která je inspirována základními přírodními živly: půdou, vodou, vzduchem a ohněm. Převažují tedy bílá, modrá, fialová a vínová barva. Jak se vám šaty líbí?

Nová kolekce Blanky Matragi s názvem Elements je oslavou života, návratem ke kořenům i připomenutím nutnosti péče o planetu. „V mé 35leté tvorbě se atributy elementů vždy prolínaly nejen v mých oděvních a sklářských dílech, ale zároveň i v experimentálním průmyslovém designu. V této kolekci jsem chtěla spojit své dosavadní zkušenosti a ukázat vývoj ve svém tvůrčím procesu obohacený o nejnovější technologie nejen v materiálech, ale hlavně i v přístupu a používání svých autorských inovačních nápadů v 3D efektu s optickými iluzionistickými prvky,“ říká o své kolekci Blanka Matragi.

Čtyři elementy jsou spojením její energie. Voda pro ni znamená koupání v řece a pozorování bouří na moři, oheň ji zase okouzlil ve sklářských dílnách. Země a její stabilita v ní vyvolává vzpomínky na dětství, kdy její rodiče stavěli rodinný dům. A poslední vzduch vyvolává v Blance touhy po cestách do neznámých zemí.

Celosvětově uznávaná módní návrhářka Blanka Matragi je známá tím, že ve své tvorbě opakovaně čerpá inspiraci z běžného života. Několikrát pro ni byly největší inspirací vzpomínky na dětství strávené na Vysočině i pozdější poznání zemí Blízkého východu.

Prohlédněte si novou kolekci Element v naší fotogalerii!