Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Studovat prestižní pařížskou školu módy? Ano, v Bratislavě!

1. listopadu 2016 | 10:10

Od září letošního roku mají milovníci módy možnost absolvovat tříleté bakalářské studium v Bratislavě, a to v oboru Produktový manažer pro módní marketing a design. Pobočka francouzské školy Mod´Spe Paris nabízí výuku poskytovanou opravdovými profesionály ve svém oboru, a navíc praxi v nejprestižnějších módních domech na světě.

Vysoká škola módy v Bratislavě je silně spjata s Francií jako kolébkou módy. Klade důraz na dynamismus, který chce právě Francie neustále přinášet do světa módy i módního marketingu. „Proto se studium na naší škole neustále mění, přizpůsobujeme ho trendům, které vyžadují módní průmysl a budoucí potenciální zaměstnavatelé našich studentů,“ vysvětluje Daniel Wertel, ředitel Mod´Spe Paris a předseda Francouzské federace dámské konfekce.

Stáž u Diora

V prvním ročníku získají studenti znalosti z oblasti kultury módy a z produktové specializace. Konkrétně si osvojí historii módy, trendy v módě, úvod do fashion designu, základy marketingu, ekonomické prostředí v módním průmyslu. Z všeobecné teorie zase grafický design nebo třeba obchodní angličtinu. Nechybí samozřejmě ani praxe, na které si škola velmi zakládá. Jednotlivé cykly praxe trvají od dvou do čtyř měsíců v každém roce studia. Studenti je absolvují v prestižních módních domech, jako jsou například The Kooples, Paul & Joe, La Halle, Hermès nebo Christian Dior. Takové zkušenosti samozřejmě něco stojí. Studenti musí za bakalářské studium zaplatit 7850 eur, částku si mohou rozložit do dvou splátek.

Uplatnění

I když to k tomu dost navádí, nenechte se zmást. Ze studentů vysoké školy módy totiž nebudou módní návrháři ani tvůrci módních trendů, ale ti, kteří vedou kreativní tým a mají módní trendy v malíčku. Škola totiž funguje na principu "fashion business school", takže kombinuje marketing a management. Absolventi nemusí nutně získat uplatnění jen na poli módy, ale samozřejmě také třeba v kosmetickém průmyslu, ve výrobě parfémů a v designu.

Důkazem, že škola Mod´Spe Paris Central Europe je skvělou investicí do budoucna, je především procento uplatnění absolventů po získání diplomu: je ve výši mezi 85 a 90 %. „Kdo se k nám přidá, stává se nejen součástí Paris Fashion Business School, ale i celé sítě složené z několika stovek podniků a bývalých absolventů, kteří jsou připraveni spolupracovat a pomáhat v průběhu celé nadcházející kariéry,“ zdůrazňuje Daniel Wertel.

Škola bude otevřena pro studenty z celé střední Evropy a studium bude probíhat v angličtině. V prvním ročníku má škola ambice otevřít dvě třídy a předpokládá, že přijme 40 až 60 studentů. Škola bude mít sídlo na Hviezdoslavově náměstí v Bratislavě. Termín pro podání přihlášek je do 20. března 2017, přijímací pohovory v angličtině se konají v Bratislavě ve dnech 23. a 24. března 2017. Veškeré informace najdete na www.modspeparisce.com.