Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká móda: Rodinná firma s tradicí vzkazuje mužům, že letos je modrý oblek nutností!

Video se připravuje ...
Česká móda: Rodinná firma učí muže, jak se oblékat
VIDEO: Adam Balažovič
15. října 2016 | 06:00

Rodinná firma Koutný se po vzoru prvorepublikových značek specializuje na tradiční pánskou oděvní výrobu a nabízí jak konfekční obleky a saka, tak módu made-to-measure, tedy obleky na míru. A protože mnoho mužů v této oblasti tápe, rozhodly jsme se zjistit, co by právě teď měli nosit do společnosti.

Nejaktuálnějším módním trendem jsou modré obleky v kontrastu s hnědými knoflíky, páskem a botami. Sako musí být vyštíhlené, jedině tak bude váš muž dokonale následovat módní trendy. V modrém obleku, který se řadí do business dress code, se mohou pánové klidně i ženit. Investice do modrého obleku se rozhodně vyplatí, protože bude v módě ještě několik sezon.

Dalším velkým hitem budou příští rok šedé obleky, které se opět vrátí do módy. Podle spolumajitelky rodinné firmy Koutný Petry Koutné by měl každý muž mít ve skříni tři obleky. Jeden klasický černý, jeden mladistvý modrý a jeden šedý.

Co se týče košil, je aktuálně největším trendem drobný vzor, který se však hodí především ke casual stylu. K samostatnému saku i kalhotám mohou muži obléknout košili s puntíkem nebo klidně i drobnými květy. K obleku jsou vhodnější jednobarevná košile nebo minimalistický károvaný vzor.

Zde sledujte další videa o české módní tvorbě!