Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kraťasy, overaly a sukně pro každou ženu? Jde to, ale musíte mít soudnost!

3. srpna 2016 | 06:00

I když vám už dávno není dvacet ani nemáte postavu jako holka z časáku, nemusíte se v létě pařit v dlouhém hábitu a odpírat si oblíbené letní hadříky. Stačí jen jedno – být soudná!

Kroutíte občas nad módními kreacemi některých žen hlavou? Pak nám určitě dáte za pravdu, že oblékat se vkusně a zároveň podle posledních trendů není nic složitého. Stačí jen vědět, co všechno si můžeme se svou postavou a věkem dovolit. V obchodech jsou všude krátké topy se šněrováním v hlubokém výstřihu a teplákové sukně, které odhalí úplně všechno. Ano, je to trend! Ale pokud nejste podvyživená puberťačka, ruce pryč!

Problémem některých žen je, že chtějí za každou cenu následovat módní trendy, které nejsou určeny pro všechny typy postav ani širokou věkovou škálu. Protipólem jsou zase ženy, které se po čtyřicítce nebo kvůli pár kilům navíc vzdávají módních kousků, které by mohly úplně s přehledem nosit.

Tabu jménem overal

Jednoznačným příkladem jsou overaly. Ty plní módní stránky časopisů i oblíbené obchody už třetím rokem a jsou čím dál tím oblíbenější. Především tedy u superštíhlých žen. Padnoucí overal přitom dokáže zakrýt kdejakou nedokonalost. Najít ten pravý vám možná zabere dost času, ale nenechte se odradit. Ani dívky s mírami Twiggy nevypadají ve všech overalech perfektně. Pokud chcete něco skrývat nebo se už ve svém věku necítíte na žádný odvaz, vybírejte z tmavých overalů s dlouhými nohavicemi. Dejte si pozor, aby byl kvalitně a správně ušitý. V opačném případě může udělat pořádnou neplechu. Vpředu nebo vzadu zaříznutý overal je jedním z největších módních prohřešků.

Skvěle vám může posloužit i overal s potiskem, který rafinovaně zamaskuje malá prsa, vystouplé bříško i široké boky a celou siluetu sjednotí.

Sukně a šortky s otazníkem

Některé ženy ze svých šatníků definitivně vyřadily kraťasy i sukně, jiné zase v padesáti nebo s několika kilogramy navíc hrdě nosí minisukně určené pro jejich vnučky. Opět stačí znát hranice a mít soudnost. Sukně si rozhodně upírat nemusíte. Stačí vědět, že ideální délka je ke kolenům. Ultrakrátké sukně přenechejme mladým slečnám.

Ošemetnější je to se šortkami. Ty se pro ženu v letech zkrátka nehodí. Tedy alespoň ne do práce, do restaurace nebo do města. Na výletě nebo na dovolené jsou naprostou samozřejmostí. Jen stačí vybrat ty správné. Neměly by to být bokovky, neměly by být úzké ani příliš krátké. Ideální jsou dámské bermudy nebo kraťasy s vysokým pasem s širšími nohavicemi, které sahají alespoň do půli stehen.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!