Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Módní redaktorka v Madridu na přehlídce Desigual! Co všechno bylo k vidění?

16. června 2016 | 06:00

V rámci madridského Mercedez Benz Fashion Weeku představila svou podzimní kolekci i pestrobarevná značka Desigual a naše módní redaktorka byla u toho. Na jaké kousky se můžete po létě těšit?

Výlet, který jsem si sama pojmenovala "po stopách Desigualu", začal v prosluněné Barceloně, kde má tato jedinečná značka centrálu. V té vznikají nejen nové kolekce, ale i reklamní kampaně a nejrůznější strategie. Je to zkrátka místo, kde se denně zrodí nespočet originálních nápadů. A není divu. Několikapatrová prosklená centrála totiž stojí přímo u pláže, a tak mohou zaměstnanci denně čerpat inspiraci při pohledu na blankytně modré moře a během náročné práce se mohou odreagovat při šumění vln.

Video se připravuje ...
Krásné pracovní prostředí barcelonské centrály jsem pro vás musela natočit • VIDEO: archiv autorky

Má cesta pokračovala do pár hodin vzdáleného Madridu. Tam jsem strávila celé odpoledne v největším obchodu Desigualu na světě. Po důkladném prozkoumání šestipatrového obchodu mě čekala jedna z největších módních událostí roku: Mercedes Benz Fashion Week. A protože je Desigual plný nových nápadů a překvapení, svou přehlídku přesunul přímo do ulic Madridu. Přilehlé obchody se ten den vyprázdnily a pak naplnily dlouho očekávanou kolekcí Desigual pro podzim a zimu. A modelky? Ty nahradily figuríny. Alespoň jsem potom neměla výčitky při pojídání typicky španělské paelly.

Přehlídku jsem si opravdu užila a po netradičním zeleném koberci jsem se prošla hned několikrát
Autor: archiv autorky

Jak vypadá nadcházející kolekce?

Tradiční patchworkový styl, pestrobarevné kousky a kombinace nevšedních materiálů i barev se samozřejmě nesou i celou kolekcí pro podzim a zimu. Inspirace ale vzešla z exotických kultur a starobylých tradic, které jsou přeneseny do moderního stylu. Tvary a střihy byly navrženy s cílem podtrhnout krásu každé ženy.

Malou ochutnávku přehlídky najdete v naší fotogalerii!