Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Módní událost roku začíná! Vyzpovídaly jsme české módní návrháře

Video se připravuje ...
Anketa módních návrhářů Mercedes-Benz Prague Fashion Week
VIDEO: Ladislav Novák
4. září 2015 | 11:57

Radka Sirková, Pavel Brejcha nebo Lukáš Macháček, to jsou mladí čeští návrháři, kteří se představí během letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Zajímalo nás, co si právě oni myslí o této akci, co v nich vyvolává slovo móda, a také to, jak je to s módními předpověďmi.

Pavel Brejcha dnes v 17 hodin v galerii ZIBA v rámci prvního bloku přehlídek Mercedes-Benz Prague Fashion Week představí svou kolekci na jaro/léto 2016 s názvem Urban Mermaide. „Tato kolekce je první, ve které pracuji ve velké míře s černou barvou. K té jsem postupně dosazoval ty další – jako například bílou, krémovou a odstíny modré. Nakonec se tvary i barvy oděvů propojily a mně se to spojení mořské křehké víly s tvrdostí velkoměsta líbilo. Výsledkem je tak střet, který vystihuje mou vizi pro jaro/léto 2016," komentuje svou kolekci Pavel Brejcha.

Pavel Brejcha
Autor: Pavel Brejcha

Radka Sirková je jednou z dvojice návrhářek značky CHATTY, která se v rámci MBPFW představí v sobotu v 15 hodin v Mystic skateparku, který je jednou z lokací, kde se módní událost koná. Jejich kolekce se jmenuje Dusty Pictures a hlavní hrdinkou je „urban warrior“ – žena, která se nebojí neobvyklých, silných kombinací. CHATTY jí nabízí velmi ženskou a pestrou kolekci hedvábných topů, culottes z umělé kůže, žerzejových šatů, denimových kalhot, bund, kabátů nebo šatů se sportovní síťovinou.

Lukáš Macháček se v Mystic skateparku představí také v sobotu, a to v 17 hodin. Zakládá si na tom, aby jeho kolekce byly nositelné i v normálním životě, a nechce se nechat ovlivnit komercí. „To, co máte na sobě a jak vypadáte, ovlivní během dvou vteřin názor člověka na to, jaký jste, až potom vám teprve dá šanci ukázat, jaký jste skutečně. Móda tedy, byť je v tomto ohledu trochu povrchní, tak hraje v našem životě velkou roli.“

Pokud jste módními fanynkami, určitě si nenechte tuhle příležitost utéct. Máte šanci až do neděle. Podrobný program akce můžete najít ZDE.