Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se změnila móda za posledních sto let? Podívejte se na video

Móda se neustále mění, některé věci by měly být navždy pohřbeny, jiné by se měly naopak vrátit
26. června 2015 | 11:06

Móda doprovází člověka už dlouhá tisíciletí, ale chcete vidět, jak moc se proměňovala v posledních sto letech? Během této doby se v životě žen změnilo mnohé. Žádná z nás by nechtěla zpět do dob, kdy jsme neměly právo volit a jediným naším údělem bylo stát u plotny. Móda té doby na druhou stranu byla opravdu nádherná.

Džíny a vytahané tričko má určitě v šatníku každá z nás a rády je nosíme, protože jsou pohodlné. To by na začátku dvacátého století nebylo myslitelné. Šatičky, sukně, klobouky. Vlasy vyčesané do vln – elegance z modelů dvacátých, třicátých a padesátých let úplně kape.

Samozřejmě že jde o vkus, každému se líbí něco jiného, ale po zhlédnutí dvouminutového videa musíte uznat, že se postupem let, speciálně od devadesátých let minulého století až po dnešek, z módy trochu vytratila ženskost. Naštěstí se všechny módní trendy neustále vracejí – a boom krásných šatů ve stylu padesátých let je tu. Nechte se tedy inspirovat, hupněte do šatů a uvidíte, jak se za vámi budou všichni otáčet.