Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejčastější barvy jara: Komu sluší a kdo na ně musí zapomenout?

  • 25. května 2015 | 06:00

    Každému ročnímu období kralují jiné barvy. Letošní jaro ovládla pětice romantických a veselých odstínů, které však nesluší úplně všem typům žen. Pro koho jsou jarní trendové barvy vhodné a kdo by měl na některou z nich určitě zapomenout?

  • Kanárkově žlutá

    Barvy jara
    Autor: archiv firem
    Žlutá barva k jaru zkrátka neodmyslitelně patří! Je symbolem moudrosti a pohled na ni podporuje myšlení. Na vás i vaše okolí navíc působí povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Sytě žlutá barva sluší především ženám s tmavými vlasy, hnědýma očima a olivovou pletí. Naopak ženám s bledou pletí ostře žlutou nedoporučujeme. Mnohem lépe jim totiž padne krémový odstín.

     

    Kanárkově žlutou barvu nikdy nekombinujte s černou, jsou to příliš kontrastní barvy, které k sobě neladí. Nejlépe uděláte, když ke žlutému kousku doladíte outfit v šedých, bílých nebo růžových tónech.

  • Pudrově růžová

    Barvy jara
    Autor: archiv firem
    Typickou barvou slunečných jarních dnů je už několikátou sezonu pudrově růžová. Ženy ji milují, protože je svěží, lehká, univerzální a jednoduše se kombinuje. Pokud ve svém šatníku ještě nemáte žádný romantický pudrový kousek, je pravý čas to napravit, protože tento odstín sluší úplně všem typům žen. Navíc lichotí i starším dámám, které například v pudrovém kostýmku vypadají dokonale elegantně.

     

    Naprosto perfektně vypadá kombinace pudrově růžové s jemnými pastelovými odstíny. Vyzkoušejte i spojení s denimem, které působí romanticky a něžně, ale zároveň odvázaně.

  • Akvamarínová

    Barvy jara
    Autor: archiv firem
    Akvamarínová barva je pro jarní i letní měsíce jako stvořená. Dokáže totiž svým chladným podtónem alespoň naoko ochladit, a tak v ní hravě zvládnete i tropické teploty. Stejně jako všechny pastelové odstíny působí romanticky a něžně. Dejte si však pozor, má tendenci rozšiřovat! Jestli vás trápí větší bříško, raději na akvamarínovou halenku zapomeňte.

     

    Pokud se nebojíte vzorů, kombinujte světlounce modrou s květinovými motivy nebo proužky. Nic nezkazíte ani klasikou, takže mixování s jinými jemnými odstíny je povoleno!

  • Džínově modrá

    Barvy jara
    Autor: archiv firem
    Dalším odstínem modré, který letos na jaře hraje prim, je barva džínoviny. A jak je známo, denim sluší zkrátka všem, takže můžete vyrazit na nákupy a obohatit svůj šatník o novou trendy barvu. Třeba takové košilové šaty ve středně modré džínové barvě jsou absolutní hit!

     

    Denimový odstín je sám o sobě tak nápadný a originální, že už není třeba ho kombinovat s jinými výraznými barvami. Vsaďte na šedou, béžovou nebo pudrově růžovou.

  • Meruňkově oranžová

    Barvy jara
    Autor: archiv firem
    Oranžová je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Pomáhá proti špatné náladě i pesimismu. Něžný meruňkový odstín se nejvíce hodí pro ženy se světle medovou pletí a blond nebo světle hnědými vlasy. Ani tmavé typy ale nemusí oranžovou úplně zatracovat. Když ji zkombinují se sytě žlutou, bílou nebo pastelovými odstíny, bude slušet i jim.

     

    Meruňkovou barvu kombinujte s univerzální klasikou v podobě černé, šedé a bílé. Pokud chcete být opravdu vidět, přidejte k oranžové červenou.

Klíčová slova:  móda, trendy, jaro, květen, barvy, barvy jara, oblečení
Diskuse ke článku
.