Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Minimalismus je trendy: Buďte jako Francouzky a noste tenké náramky!

16. dubna 2015 | 10:00

Nosíte ráda bižuterii i šperky? Pak si rozhodně zamilujete nový módní hit – super tenké a zdánlivě nenápadné náramky a náhrdelníky. Můžete je nosit, i když jste ryze sportovní typ, ale hodí se i k elegantním ženám jako stylový doplněk k šatům. Kde se žhavý trend zrodil?

Máte doma přeplněnou šperkovnici, ale stále toužíte po nových kouscích? Pak si na letošní sezonu rozhodně pořiďte minimalistické náramky a náhrdelníky, které jsou právě teď obrovským hitem.

Kolébka Francie

Přestože u nás se drobné šperky začaly nosit teprve nedávno, ve Francii je to hit už téměř 7 let. "Před pěti lety jsem byla na módním veletrhu v Paříži, kde se to drobnými náramky a náhrdelníky jen hemžilo. Když jsem o pár měsíců později začala minimalistické náramky sama vyrábět, nikdo v Čechách tento trend neznal," říká Lennie, majitelka značky Le petit délice (koupíte na facebook.com/lepetitdelice.cz/timeline).

V současné době je už i u nás k dostání velké množství drobných šperků v různých cenových provedeních a v různé kvalitě. V běžné konfekci si můžete pořídit sadu hned několika náramků klidně i za sto korun. Soukromí výrobci se zase snaží vyrábět originály, za které si sice trochu připlatíte, ale zase vybočíte z davu a rozhodně u nich oceníte kvalitu. Důležité je totiž, aby šperky splňovaly své původní "poslání". Jsou totiž primárně určeny na nošení po celý den. Měly by se zkrátka stát vaší součástí!

Trendy neumírají

Nebojte se, že by vaše starší bižuterie byla odepsaná. Stejně jako loni jsou maximálně trendy masivní náhrdelníky s velkými kameny, květinami nebo korálkovými a koženkovými třásněmi. Stejně tak budete zářit i se širokými kovovými náramky v bohémském stylu. Všechny tyto šperky můžete klidně doplnit o tenký minimalistický náramek, který staré klasice dodá nový nádech.

Tip redakce

Pokud se vám drobné šperky zalíbily, máte jedinečnou možnost si je tento víkend detailně prohlédnout i zakoupit v showroomu V pokojíčku.

Pozvání na nákupy
Autor: archiv firem

Inspiraci najdete v naší fotogalerii!