Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

10 tajných triků krásných a štíhlých Francouzek!

  • Buďte elegantní a sexy jako Francouzky!
    6. března 2014 | 12:00

    Smiřme se s tím, že Francouzky jsou prostě dokonalé! Vědí, jak a co správně jíst i pít a jejich cit pro módu je zkrátka famózní. Jen proto, že nejste Francouzka neznamená, že nemůžete využívat jejich triky.

  • Řekněte trendům ne!

    Francouzká herečka Laetitia Casta vypadá vždy božsky
    Autor: profimedia.cz
    Francouzky se při nakupování oblečení neřídí aktuálními trendy, ale pořizují si kousky, které lichotí jejich postavě a cítí se v nich sexy a zároveň pohodlně. Občas svůj outfit dotáhnou do dokonalosti trendy doplňkem, a tím splní pomyslný módní diktát. Jsou to mazané "holky".
  • Složité účesy? Nikdy!

    Simona Krainová ví, že ledybylý cop je zárukou úspěchu.
    Autor: Blesk
    Všimněte si, že Francouzky nikdy nenosí komplikované drdoly, ani pravidelné lokny. Upřednostňují totiž účes alá právě jsem vstala z postele. Nejraději mají rozpuštěné, přirozené zvlněné vlasy a ledabylé copy.
  • Pruhovným trikem nic nezkazíte!

    Námořnické triko, Lindex, 599 Kč.
    Autor: archiv firem
    Francouzky již roky vědí, že "bretaňským" pruhovaným tričkem, nikdy nic nezkazí. Naopak! Razí heslo, že v jednoduchosti je krása. Vždy, když nevědí, co na sebe, obléknou námořnický top zvýrazňující křivky. Kombinují ho s béžovými kalhotami, džínami i sukní. Prostě tak, jak se jim zkrátka chce.
  • Tenčkot je nutnost!

    Béžový trenčkot, Mango, 1600 Kč.
    Autor: archiv firem
    Dalším módním kouskem, na který francouzské ženy nedají dopustit, je trenčkot. Ve volném čase ho nosí k džínám, jindy přes večerní šaty a na jaře ho ledabyle přehazují přes ramena. Kouzlu trenčkotu propadla i legenda Brigitte Bardot a od té doby nevyšel z módy.
  • Oblíbené barvy

    602155:gallery:true:trueVšimněte si, že Francouzky nejvíce milují černé, bílé, béžové a hnědé odstíny barev. Ty tvoří základ jejich šatníku. Zbylé barvičky využijí na doplňky. Nejraději mají červené kabelky a šátky. Zkuste se také naučit pracovat s barvami, uvidíte, jak vaše outfity prokouknou.

  • Jedny pořádné boty

    Tělové lodičky, TopShop, cca 1500 Kč.
    Autor: archiv firem
    Váš botník nemusí praskat ve švech a opravdu nepotřebujete lodičky všech možných barev. Francouzské ženy mají jedny, maximálně dvoje kvalitní boty na podpatku, které se svou univerzalitou hodí téměř ke každému outfitu. O své boty se samozřejmě řádně starají. Zásadně je po ulomení podpatku nevyhazují, raději si ho nechají opravit.
  • Investujte

    Marion Cotillard ráda investuje do kvalitních módních kousků.
    Autor: ČTK
    Podle Francouzek se vyplatí občas investovat do kvalitních věcí, které mají styl a nikdy vás neomrzí. Je to prý mnohem lepší, než si pravidelně kupovat levné módní kousky, o kterých nejste přesvědčená, zda vám padnou a zda je budete vůbec někdy nosit.
  • Využijte partnerův šatník

    Brangelina byla sladěna do nejmenších detailů.
    Autor: EPA
    Mazané Francouzky už dávno vědí, že mužský šatník skrývá mnoho pokladů. Zkuste se někdy podívat do skříně svého partnera, možná budete překvapená, co vše byste mohla využít. Ať už by to měl být jenom motýlek, který je na ženách opravdu sexy. A pokud se vám tzv. boyfriend style líbí, ale z šatníku vašeho milého jste si nic nevybrala, vyrazte do obchodu, kde se to i v ženských odděleních mužskými trendy jen hemží.
  • Rudá rtěnka je základ!

    Francouzská herečka Audrey Tatou nedá na červenou rtěnku dopustit.
    Autor: archiv blesku
    Krásné francouzské ženy jsou přesvědčeny o tom, že základem každého líčení je rudá rtěnka. Mnoho z nich si nelíčí oči, ale raději si dají záležet na rtech. Důležitý je prý výběr odstínu, kterým byste měla strávit klidně hodinu. Barva by vám totiž měla perfektně sedět.
  • Coco Chanel

    20. léta: Módní revolucionářka Coco Chanel.
    Autor: profimedia.cz
    Pokud hledáte inspiraci a líbí se vám elegantní francouzský styl, inspirujte se u Coco Chanel. Ženskost, vkus a elegance z jejích fotografii doslova sálá.

Diskuse ke článku
.