Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Balerínky budou trendy i letos: Obujte pastelové barvy a výraznou špičku!

19. března 2015 | 06:00

Mezi nejoblíbenější jarní i letní boty patří již několik let balerínky. Ty pochopitelně podléhají módním trendům, a tak možná ty, které máte už nějaký ten pátek doma, nebudou letos už vůbec moderní. Které jsou trendy právě teď?

Muži sice tvrdí, že balerínky nejsou vůbec sexy, ale nám to nevadí! Ruku na srdce, kolik jich máte doma? My v redakci na ně nedáme dopustit a každá z nás má minimálně tři páry v různých barvách a provedeních.

Jestli je vám v nich stejně pohodlně jako nám, vykašlete se na mužské předsudky a vyrazte do obchodů ulovit ty nejkrásnější.

Které jsou trendy?

V aktuálních kolekcích narazíte na oblíbenou klasiku v podobě jednobarevných balerínek s kulatou špičkou, ale i na nápadné a mnohem elegantnější modely s ostrou špičkou. Ta je velmi často jinak barevná než zbytek boty nebo je zbarvená do metalických odlesků. Právě lesklá špička je letos hitem číslo jedna nejen u balerínek, ale i u lodiček a mokasín.

Melissa, differentfashion.cz, 2120 Kč
Autor: archiv firem

Žhavým trendem jsou i perforované (děrované) a průhledné (síťové) balerínky. Na noze nejen vypadají skvěle, ale jsou i vzdušné, a tím pádem velmi pohodlné a příjemné i na dlouhé nošení.

Oživte je

Pokud dáváte přednost jednobarevné klasice, můžete ji podle libosti vlastnoručně oživit výraznou mašlí nebo broží.

Vzory a gumáky

Nebojte se ani vzorů, v balerínkách s proužky, kytičkami nebo puntíky budete na ulicích nepřehlédnutelná, a navíc oživí každý jednoduchý outfit. Ne všechny vzory se ale udržely na módním výsluní. Pokud máte doma nějaké "baletní botky" se zvířecím potiskem, nechte je letos odpočívat. Je velmi pravděpodobné, že se zase příští rok vrátí do módy.

Oproti tomu oblíbené gumové balerínky jsou stále v kurzu. Takže máte stále z čeho vybírat!

Nejkrásnější balerínky najdete v naší fotogalerii!