Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 barev pro jaro 2015: Dáte přednost jahodové zmrzlině, nebo opékaným mandlím?

  • Barvy letošní jara ovládly přehlídková mola!
    10. února 2015 | 06:00

    Firma Pantone, která celosvětově určuje trendy v barvách, odtajnila seznam nejžhavějších odstínů letošního jara. Zažeňte zimní chmury díky pozitivně nabité paletě pastelových barev, které se především ve vašem šatníku budou skvěle vyjímat. Dáte přednost nebesky modré obloze, nebo odstínu jahodové zmrzliny?

  • Marsala

     

    Teplý odstín hnědočervené, pojmenovaný podle vína marsala, se stal barvou roku 2015. Přehlídkovým molům i módním obchodům bude vévodit již od jara. Pokud vás však hnědočervený odstín zaujal, určitě vás zajímá, jaké barvy k němu ladí. Podle výkonné ředitelky Pantone Colour Institute je ideální kombinovat marsalu s neutrálními odstíny šedé, nebo naopak s jasnými barvami, jako jsou žlutá nebo zelená.

    pantone.com/Hervé Léger
    Autor: pantone.com
  • Scuba blue

     

    Další barvou letošního jara je tyrkysově modrá, která se na první pohled může zdát velice chladná, ale když se na ni déle zadíváte, zahřeje vás na duši. Možná je to proto, že připomíná tropický oceán a exotický ráj. Vaše fantazie tak může při pohledu na ni vzkvétat.

    pantone.com/barbara tfank
    Autor: pantone.com
  • Toasted almond

     

    Odstín, který se jmenuje "opékané oříšky", je neutrální, uklidňující, nadčasový a univerzální. Pokud dáváte přednost zemitým a přirozeným barvám, je tento odstín pro vás přímo stvořený. Nejlépe vypadá na přirozeně opálené pokožce a v kombinaci s levandulově fialovými kousky.

    pantone.com/jay godfrey
    Autor: pantone.com
  • Lucite green

     

    Uklidňující a osvěžující odstín mátově zelené bude na jaře opravdový trhák. Pokud ve svém šatníku žádný kousek v této trendy barvě nemáte, musíte to s příchodem jara rozhodně napravit!

    pantone.com/Monique Lhuillier
    Autor: pantone.com

  • Tangerine

     

    Šťavnatý a hřejivý odstín oranžové dodá vám i vašemu okolí potřebnou dávku energie, a navíc v něm budete nepřehlédnutelná. Že vám oranžová nesluší? Nesmysl! V kombinaci s odstínem toasted almond lichotí naprosto každé ženě bez rozdílu barvy pleti, vlasů nebo očí.

    pantone.com/Yoana Baraschi
    Autor: pantone.com
  • Glacier grey

     

    Ledově šedá je určena spíše pro muže, ale samozřejmě sluší i ženám. Odstín vyzařuje klid a je neuvěřitelně univerzální. Ať už k šedé přidáte zářivé, tlumené nebo temné barvy, vždy působí elegantně a nadčasově.

    pantone.com/Dennis Basso
    Autor: pantone.com
  • Custard

     

    Odstín s názvem "puding" je, jak už název napovídá, především sladký, teplý a pohled na něj přináší pozitivní myšlenky a relaxaci. Sluncem rozzářená žlutá je tou ideální barvou pro přivítání prvních jarních paprsků a vysokých teplot.

    pantone.com/Nanette Lepore
    Autor: pantone.com
  • Classic blue

     

    Klasický modrý odstín vyzařuje klid, harmonii a důvěru. Sluší jak ženám, tak i mužům. Podle firmy Pantone bude velkým hitem nejen na jaře, ale i po celé léto a počátek podzimu.

    pantone.com/David Hart
    Autor: pantone.com
  • Strawberry ice

     

    Při pohledu na trendy barvu jara 2015, která se jmenuje "jahodová zmrzlina", se každému sbíhají sliny. Jemný a teplý odstín je stvořen přímo pro romanticky založené ženy, působí mladistvě a roztomile. Přivítat jaro v jahodově růžové halence a se stejně barevnou zmrzlinou v ruce, to je sen!

    pantone.com/Bibhu Mohapatra
    Autor: pantone.com
  • Aquamarine

     

    Tlumený odstín modré je uklidňující a velmi elegantní. Skvěle vypadá v kombinaci s ledově šedou a hnědočervenou. Když si na jaro pořídíte aquamarinovou halenku, s přehledem ji unosíte i v letních měsících, protože tento odstín se jen tak nestane out.

    pantone.com/Pamella Roland
    Autor: pantone.com

Diskuse ke článku
.