Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Móda pro padesátnice: Čemu se vyhnout a v čem budete zářit?

  • 17. února 2015 | 06:00

    Dnešní ženy kolem padesátky rozhodně nejsou žádné babičky! Mají sex-appeal, jsou elegantní a vitální a dokážou okouzlit klidně i o generaci mladší muže. Pokud vám přijde, že byste na svém šatníku mohla ještě něco vylepšit, přečtěte si, čemu se v tomto věku vyhnout, a co vás naopak omladí.

  • Nejčastější chyby

     

    Když je vám padesát a více let, je sice třeba dodržovat drobná módní pravidla, ale jinak máte ve výběru outfitu téměř volnou ruku. Nejdůležitější je, abyste se cítila sebevědomě, mladistvě a především svá!


    Na co si dát pozor?


    1. Myslete na šperky

    I obyčejná bižuterie dokáže s obyčejným outfitem udělat divy. Některé zralé ženy však na šperky zapomínají. Jednotlivou bižuterii nekombinujte, stačí jen jeden kousek, který vás rozzáří a omladí.


    2. Nesnažte se splynout s davem

    Některé ženy kolem padesátky mají nízké sebevědomí a oblékají se tak, aby nebyly příliš vidět. A to je chyba! Zralé ženy jsou krásné. Zapomeňte na beztvaré oblečení a nevýrazné barvy! Proměňte se v elegantní dámu, ze které přímo čiší sebevědomí.


    3. Nezapomínejte na nadčasové kousky

    V určitém věku se vyplatí investovat do nadčasových kousků, které jsou univerzální, elegantní a nikdy nevyjdou z módy. Vykašlete se na halenku za 150 Kč a raději si pořiďte kvalitní bílou košili, která vám padne jako ulitá.

    Hvězdná Meryl Streep vypadá i po 30 letech ve stejných šatech skvěle! Jako by snad ani nestárla.
    Autor: reprofoto INT
  • Moderní dáma

     

    Pokud vyrážíte do města, na večeři nebo se zkrátka chcete líbit, sáhněte po klasických pouzdrových šatech, které by měly být povinnou součástí každého ženského šatníku. Stejně tak oceníte rovně střižený jarní kabátek, který můžete nosit ležérně otevřený, a odhalit tak všem své krásné šaty. Pak už stačí jen obout pohodlné lodičky, do ruky kabelku a na hlavu stylové sluneční brýle. Samozřejmě vše musí být dokonale sladěno!

    Móda pro padesátnice
    Autor: archiv firem
  • Mladistvá elegance

     

    Dalším kouskem, který ve vaší skříni nesmí chybět, je pouzdrová sukně. Pokud si troufnete na jinou barvu než černou, směle do toho! K sukni noste elegantní halenky, které můžete zastrčit dovnitř nebo přepásat tenkým páskem. Skvěle bude outfit vypadat společně s ležérním sakem a nápadnou bižuterií.

    Móda pro padesátnice
    Autor: archiv firem
  • Pohodlně, ale s grácií

     

    Když si budete chtít na chvíli odpočinout od sukní a lodiček, na řadu přicházejí kalhoty a elegantní baleríny nebo mokasíny. Přehoďte přes rameno kabelku, omotejte se šátkem a pohodlný, ale zároveň super stylový model je na světě.

    Móda pro padesátnice
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.