Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Buďte obyčejní! To říká nový módní styl normcore!

12. září 2014 | 06:00

Podle nového módního stylu zvaného "normcore", není důležité co máte na sobě za oblečení. Celý tento trend totiž spočívá v tom, abyste nebyli vůbec trendy, naopak musíte vypadat co nejobyčejněji. Splynout s davem, o tom přesně normcore je!

Buďte šedá myška!

Módní styl normcore znamená nijak se nelišit, nevyčnívat, zkrátka splynout s davem. Jeho vyznavači razí hesla typu "normální je být normální", nebo "hlavně nenápadně". Paradoxem však je, že se během pár měsíců stal z okázalé průměrnosti nový módní hit. Jeho krása je v jednoduchosti a funkčnosti

Kalhoty, Zara, 1499 Kč.
Autor: archiv firem

Co se nosí?

Jak se tedy vlastně vyznavači normcore oblékají? Nosí převážně obyčejné džíny, jednoduchá trička, fleecové  a džínové košile. Obloukem se vyhýbají výstředním střihům, výrazným barvám a všemožným módním trendům, naopak vyhledávají beztvaré oblečení ponurých barev. Zkrátka milují všechny praktické kusy oblečení, které můžete nosit v 15 i v 60 letech, ať jste jakéhokoliv pohlaví.

Malý průvodce stylem normcore

Občas je velmi těžké rozeznat, kdo na módu "prostě kašle", a kdo je vyznavačem nového stylu. Tady je malý návod, jak milovníka "obyčejnosti" poznat!

Vlasy: Ženy nenosí žádné vlasové doplňky, vlasy si nežehlí, ani nekulmují, muži nechávají vlasy takové, jaké jim narostly, rozhodně nepoužívají žádné stylingové prostředky.

Kožené pantofle, Mango, 1799 Kč.
Autor: archiv firem

Vrchní oblečení: Beztvará trička a mikiny v tlumených barvách, džínové a kostkované košile, vesty, praktické bundy.

Spodní oblečení: Volnější džíny s vysokým pasem, tepláky, džínové kraťasy, teplákové sukně

Boty: Sportovní a praktické, nic krásného. Tenisky, sandále, plastové a gumové baleríny

Ikony: Steve Jobs, komici Jerry Seinfeld a Larry David, prezident Obama v civilu nebo třeba zpěvačka Lana Del Rey, která s přehledem zvládá image holky od vedle.