Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nesmrtelná klasika: Top 20 nejlepších kožených i koženkových černých kabelek!

8. září 2014 | 06:00

Kožené kabelky jsou již několik let symbolem luxusu a elegance. Proto se vyplatí do nich investovat víc peněz. A pokud si raději pořídíte více univerzálních kousků za méně peněz, vsaďte na koženku, která se sice časem opotřebuje, ale vypadá také skvěle.

Investice na dlouhá léta

S přicházejícím podzimem mohou přijít i chmurné nálady, tak si udělejte radost a zainvestujte do kožené kabelky, která vás udělá šťastnou hned na několik let. Praktickou a stále moderní kabelku můžete využít téměř k jakékoliv příležitosti. Na pracovní schůzce uděláte dojem, na nákupech oceníte její prostornost a v baru se pochlubíte přítelkyním. 

Levná varianta

Ženy, které nerady šetří, nebo dávají přednost kvantitě před kvalitou, by si rozhodně měly pořídit klasickou černou kabelku z pouhé napodobeniny kůže. Tu seženete v cenové relaci od zhruba 500 Kč až do 1500 Kč. Z počátku bude "falešná" kabelka vypadat jako ta pravá, ale musíte počítat s tím, že koženka časem popraská a v zimě se může začít i velmi intenzivně loupat. Občas se také setkáte s materiálem s názvem "genuine leather" - o co se jedná a jak je kvalitní si můžete přečíst zde.

Z umělé kůže, Matt&Nat, cca 1800 Kč.
Autor: archiv firem

Kabelky pro milovnice přírody

Pokud byste do nové kabelky ráda investovala, ale pravá kůže není materiál pro vás, pořiďte si tzv. bio kabelku od značky Matt&Nat. Ve jménu motta “Live beautifully“ se tato kanadská značka inspiruje přírodou a je ohleduplná v každém slova smyslu. Tašky jsou vyráběné z kvalitních, recyklovaných a plně recyklovatelných materiálů. Tvary a barvy jsou inspirované rozmanitostí a nespoutaností přírody. 

Podívejte se do naší fotogalerie, kde najdete luxusní kabelky z pravé kůže i důvěryhodné náhražky.