Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy i při sportu: Vsaďte na neonové barvy a odhalte tělo!

9. srpna 2014 | 06:00

I sportovní oblečení podléhá módním trendům. Pokud tedy patříte mezi příznivce letních venkovních sportů, jako je běhání, jízda na kole, chůze nebo bruslení, pořiďte si zbrusu nový obleček, ve kterém budete za hvězdu, i když vaše sportovní výkony zrovna hvězdné nebudou.

Běhání

Běhání se stává čím dál populárnější. Nejvíce sportovců dává přednost běhání v přírodě, nejlépe po cyklostezkách nebo lesních cestách. Z toho také vyplývá, že kvalitní obuv je nezbytná. Vybírat můžete z pestrobarevných bot i vzorovaných kousků, v kterých budete nepřehlédnutelná. Nezapomeňte ani na neonové tílko, sportovní podprsenku a pohodlné kalhoty. 

Jednotlivé kousky oblečení nemusí být nutně barevně sladěné, při běhu je důležitější být jedinečná. Nezapomeňte si také pořídit praktickou ledvinku nebo pouzdro na mobil, který rozhodně musíte mít s sebou, abyste se pomocí aplikace dozvěděla, kolik kilometrů jste uběhla, za jak dlouho a jak jste se vás výkon zlepšil.

Adidas, 4299 Kč.
Autor: archiv firem

Chůze

Rozhodla jste se v létě chodit na dlouhé procházky nebo místo běhání tzv. rychlo-chodíte? Pak je pro vás ideální stejné oblečení i pomůcky jako pro běžce. Stejně jako oni potřebujete kvalitní obuv, i když nohy zatěžujete mnohem méně. Pestrobarevné oblečení a ledvinka vám samozřejmě také přijde vhod. Navíc si ještě pořiďte tzv. činky na chůzi, které si připevníte k rukám nebo nohám a procházka je pak mnohem efektivnější.

Brusle

Pokud je vaším oblíbeným letním sportem bruslení, nikdy nezapomeňte na ochrannou výbavu v podobě helmy a chráničů. Doporučuje se také raději oblékat dlouhé kalhoty, které v případě pádu zmírní odřeniny. Vršek a další sportovní doplňky jsou už jen a jen na vás, ale nezapomeňte, že opět platí, čím barevnější, tím lepší.

H&M, 349 Kč.
Autor: archiv firem

Cyklistika

Pokud se jen občas projede na kole, stačí vám přilba a funkční sportovní oblečení, jestli však patříte mezi vášnivé cyklisty, kteří jezdí téměř každý den několika kilometrové trasy klidně i v nepříznivém počasí, musíte si minimálně pořídit kraťasy se speciální výztuží. Pokud máte ráda barvičky, pořiďte si například originální láhev na vodu, nebo neonové funkční tílko.

Na ty nejstylovější sportovní kousky se podívejte do naší fotogalerie!