Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Džínové košile hýbou světem: Proč je milujeme?

Video se připravuje ...
S čím nosit džínovou košili: 3 praktické outfity pro každou z nás!
VIDEO: Karel Dlabač
15. července 2014 | 06:00

Jen málokterý módní kousek umí být tak stylový, elegantní i ležérní zároveň. Navíc všichni víme, že džínovina je zkrátka nesmrtelná. Tak dejte i v létě šanci džínové košili, kterou můžete nosit nejen k šortkám, ale také k sukním i šatům. Stačí si jen vybrat tu správnou, která vám padne jako ulitá.

Milujete pohodlí a kombinování zdánlivě neslučitelných kousků? Pak je džínová košile přesně to, co ve vašem šatníku nesmí chybět.

Další výhodou je samozřejmě i to, že je trendy v každém ročním období, takže se opravdu vyplatí do ní investovat. A pozor! Letos je opravdu z čeho vybírat. V obchodech i na internetu na vás totiž čekají naprosto úžasné kousky. 

Tmavá, světlá...

Tmavá džínovina je vhodná především pro ženy, které si potrpí na klasiku. Naprosto nejlépe vypadá, když košili zapnete až úplně ke krku a outfit dozdobíte masivním náhrdelníkem, který vytvoří dokonalý kontrast ženskosti a drsnější tmavé džínoviny. 

Asos.com, cca 1500 Kč.
Autor: archiv firem

Košile ze světlé džínoviny se naopak skvěle hodí k něžnějším outfitům, například ke kolové sukni pudrové barvy či šatům posetým květinami. Neznamená to však, že světlý denim nevypadá perfektně i ke kalhotám či šortkám. 

Hrajte si

To, že si pořídíte jednu džínovou košili, rozhodně neznamená, že jí musíte nosit jen na jeden způsob. Jednou jí ozdobte hnědým koženým páskem, jindy svažte na uzel nebo si oblékněte oblíbený top a košili nechte ležérně otevřenou. Podle nálady můžete i zvednout límeček, ohrnout rukávy nebo zapnout až ke krku. 

Dejte zelenou nevšednosti

Džínové košile samozřejmě neexistují jen tmavé a světlé. Vybírat můžete z kousků, které mají koženkové, krajkové či průsvitné aplikace, nášivky na ramenou, puntíky nebo kovové ozdoby. V těchto případech si dejte pozor na doplňky, které by měly být velmi střídmé. 

Ty nejlepší kousky naleznete v naší fotogalerii!