Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nebojte se bílé barvy! Poradíme vám, jak ji nosit

  • Nebojte se bílé! Sluší všem!
    15. června 2014 | 06:00

    Černou barvu milují snad všechny, s bílou je to naopak. Mnoho žen se jí totiž bojí! Největší obavy mají z toho, že světlý odstín odhalí nedostatky. Když se budete držet jednoduchých triků, budete v bílé vypadat famózně.

  • Bílá není barva zimy!

     

    Dříve se bílá barva nosila převážně v zimním období, protože symbolizovala sníh, mráz a ledový vzduch. Od jisté doby se všemožné odstíny bílé pravidelně objevují v módních kolekcí i pro ostatní roční období. Třeba takové jarní sněhobílé šatičky, nebo podzimní chlupatá vestička, jsou k nezaplacení.

    Bílá barva
    Autor: profimedia.cz, EPA
  • Nenoste bílou barvu na svatbu

     

    Pokud jste pozvaná na svatbu, rozhodně se neoblékejte celá do bílé barvy. Buď zvolte krémové odstíny, nebo například v bílé sukni oblečte pudrově růžovou halenku. Být celá v bílém může být v tento slavnostní den pouze nevěsta.

    Sukně ke kolenům, 899,- Kč, H&M
    Autor: Archiv firem
  • Vyberte si správné boty

     

    Pokud si oblečete bílé šaty nebo kostýmek, boty hrají velmi významnou roli a proto je dobré vědět, které se k bílému kompletu hodí. Pokud je léto, rozhodně sáhněte po bílých lodičkách, nebo páskových sandálech. Další možnou variantou jsou pudrové odstíny. Během ošklivého počasí je povoleno odstín obuvi lehce ztmavit. Nikdy však nesmí být černé.

    Bílá barva
    Autor: profimedia.cz, EPA
  • Oblečte se do bílé po opálení

     

    Pokud si v bílé barvě připadáte jako bledulka, noste ji až v létě, kdy se vaše pleť zabarví do tmavšího odstínu. Pak už nezáleží na tom, jestli jste blondýnka, zrzka nebo brunetka, protože opálené pokožce bílá zkrátka obrovsky sluší. Jen si dejte pozor v případě, že si k čokoládové pleti dopomáháte samoopalovacími prostředky. Mohla byste si své bílé oblečení zničit.

    Cameron bílá barva sluší
    Autor: Profimedia.cz
  • Nekombinujte bílou a krémovou

     

    Může se stát, že nemáte chuť být celá v bílém, a tak vás napadne, že si k sněhobílému topu oblečete krémové či béžové šortky. Chyba! Krémové a béžové odstíny vypadají vedle zářivě bílé opraně, obnošeně a špinavě.

    Bílá barva
    Autor: Shutterstock

Klíčová slova:  móda, trendy, oblečení, bílá barva, tipy, kombinace
Diskuse ke článku
.