Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Týden trendy barev: V hlavní roli černobílá klasika

18. února 2014 | 06:00

Představujeme vám další trendy barvu letošního jara. Nestárnoucí černobílá kombinace je zase na scéně.

„Nikdy nejsem unavená z jednoduchosti černé a bílé. Tak čisté a přitom svěží! Černobílá je zkrátka mojí nejlepší kamarádkou,“ říká Christene Barberich, šéfredaktorka lifestylového časopisu Refinery29.

...
Autor: Archiv firem

Černobílá rozhodně není nuda! Nebojte se geometrických tvarů nebo divokých potisků. Pamatujte ale, že kypřejší ženy nebo ženy menšího vzrůstu by neměly kupovat oblečení s příliš velkými ornamenty. Vynikne na nich například kohoutí stopa, drobné kvítky nebo klasický proužek. Jako decentnější varianta se nabízí kombinace jednobarevných kousků, například se vzorovanou kabelkou nebo lodičkami s pepito vzorem.

Pokud chcete černobílou oživit, využijte akcentu červené, ať už na doplňcích nebo přímo na oblečení. Můžete ji ale doplnit jakoukoliv jinou barvou. Osobně mám nejraději mátovou, královsky modrou nebo žlutou. Šperky zvolte ve zlaté barvě, jež nejlépe vynikne.

Černobílá kombinace nepřestává bavit ani návrháře. Potisky, flitry, akcent kůže nebo geometrie. To vše bylo k vidění na přehlídkách Victorie Beckham, Ralpha Laurena nebo návrhářského domu Céline či Saint Laurent. 

Vyberte si ty nejlepší černobílé kousky v galerii zde:

Autor: Kristýna Dolejšová