Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak si vybrat ideální zimní kabát? Neřiďte se trendy ale citem!

23. listopadu 2013 | 20:00
Prezentace klienta |

Překvapivě teplý podzim vystřídá s začátkem nového týdne zima a blížící se prosinec přivítají teploty kolem nuly. Vytáhněte proto ze skříně zimní kabát a připravte ho na sezónu a nebo si rovnou pořiďte nový.

Zimní kabát je kouskem, který by neměl chybět v šatníku žádné ženy. Zimní, případně lyžařská bunda vás sice báječně zahřeje, ale příliš parády v ní neuděláte. Investice do správně zvoleného kabátu vás nezruinuje a navíc se vám vyplatí. Správně zvolený střih a materiál totiž zaručí, že kabát využijete po mnoho sezón.

Důležitý je materiál

Jak jistě tušíte, nejlépe vás v zimě zahřeje vlna. Věděly to už naše prababičky a platí to stále. Čistě vlněné kabáty ale mohou být pro dámy s citlivější pokožkou nepříjemné, obzvláště kolem límce, kde se dotýkají obličeje. Mohou tak "škrábat" nebo dokonce podráždit pokožku. Pokud máte zkušenosti, že vás čistá vlna "kouše", volte kabát s příměsí polyesteru, který díky kombinaci materiálů skvěle odolá také dešti nebo sněhu.

dámský vlněný kabát s příměsí polyesteru, Made in Italia, www.italiedoskrine.cz, 3862 Kč,-
Autor: archiv firem

Dejte pozor na střih

U zimního kabátu platí, že musí sedět jako ulitý. Neměl by na vás viset, pokud si pod něj vezmete pouze lehčí svetřík, ale ani by neměl být upnutý, když budou venku arktické mrazy a vy se pod něj pořádně oblečete.

Dbejte také na délku rukávů! Pokud máte ruce svěšené, měl by rukáv sahat zhruba do první čtvrtiny vaší dlaně. Když paži naopak zvednete, neměl by vám rukáv odhalit zápěstí.

dámský vlněný kabát s příměsí polyesteru, Made in Italia, www.italiedoskrine.cz, 3862 Kč,-
Autor: archiv firem

Pamatujte, že co preferujete u saka, nebo podzimního kabátku, u zimních oděvů neplatí. V žádném případě tedy nevolte střihy, které vám jsou upnuté, nebo vás svírají v ramenou, ale naopak sáhněte po těch, ve kterých se cítíte pohodlně a neomezují vás v pohybu. Úžasně pohodlné a přitom velmi trendy je hit letošní zimy - kabát s dlouhými rukávy s netopýřím efektem, který vás perfektně zahřeje a současně podtrhne vaši eleganci.

Barvu příliš neřešte

Přestože barvy, které jsou pro sezónu momentálně IN, se každý rok trochu liší, prakticky s žádnou barvou zimního kabátu nemůžete šlápnout vedle. Absolutní sázkou na jistotu je samozřejmě volba nesmrtelné černé, velmi elegantní a nadčasový je ale také kabát s černobílým motivem kohoutí stopy, které se hodí prakticky ke všemu.

dámský vlněný kabát s příměsí polyesteru, Made in Italia, www.italiedoskrine.cz, 3862 Kč,-
Autor: archiv firem

Pokud vašemu šatníku kralují převážně bílá, černá a šedivá, nemusíte se ale bát sáhnout i po výrazném zimním kabátku, který váš každodenní outfit rozzáří. Zvolit můžete například stylový a šik kabát v barvě hořké čokolády, nebo v zářivých tónech červené, tyrkysové a fialové.

Volte kvalitu za rozumnou cenu

Bojíte se, že by vlněný zimní kabát mohl zruinovat vaše konto? Nakupujte ve slevách! Například v e-shopu www.italiedoskrine.cz nyní naleznete širokou nabídku střihů, velikostí a barev zimních kabátů, luxusní italské značky Made in Italia, s více než 50% slevou a nyní navíc i poštovným zdarma! Pokud si zboží raději před nákupem vyzkoušíte, osaháte a prohlídnete, můžete tak udělat v kamenné prodejně v centru prahy.

Stylové vlněné kabáty za akční ceny a s poštovným zdarma naleznete a nakoupíte ZDE. Připravte se na zimu!