Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pět důvodů, proč nenosit tělové silonky. Nikdy!

30. května 2013 | 07:00

Na první pohled se zdají být praktické, stylisté je však řadí do módního pekla. Silonky, a zvlášť ty tělové, jsou překvapivě kontroverzní záležitost. Že si na ně potrpíte? Tohle jsou nejvypečenější důvody, proč jejich nošení přehodnotit.

1. Mužům nepřipadají sexy

Podle průzkumů je dokonce označují za druhou nejvíc asexuální věc na světě. Předstihly je jen velké "bombarďáky". Ne snad, že by muži neměli rádi silonky, ale rozhodně upřednostňují na ženských nohách jiné barvy na ty tělové.

2. Neodpovídají tónu pleti

Sice se nazývají tělové, ale jen málokteré opravdu připomínají barvu vaší kůže. Není nic horšího, než když máte porcelánově bílý obličej, ale na vašich nohách se vyjímají tmavé "tělové" silonky, které se navíc nepřirozeně lesknou.

3. Postrádají styl
Matné: H&M, 199 Kč.
Autor: archiv firmy

Stylisté tvrdí, že když už si chcete navléknout punčocháče, není důvod je na nohou nepřiznat. Mnohem lépe podle nich vypadají ty černé, které se hodí úplně ke všemu.

4. Jsou vidět. Vážně!

Tělové silonky nejsou neviditelné, i když si to o nich spousta lidí myslí. Vzít si je do bot s otevřenou špičkou je ovšem stejné módní faux pas jako ponožky v sandálech, kterým se tak hlasitě smějeme.

5. Nedělají hezké nohy

Zatímco černé silonky vám nohu opticky zaštíhlí, tělově udělají přesný opak. Pokud opravdu nemáte nohy jako gazela, vaše kotníky i lýtka v nich zaniknou.

Kterým silonkám dávají stylisté zelenou? Inspirujte se:

Autor: Alice Rossi