Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejstylovější královna světa? Bude vládnout v Holandsku!

30. dubna 2013 | 07:00

Zapomeňte na Kate Middleton, nejnovější aristokratickou módní ikonou je nizozemská princezna Máxima (41). Ale pozor - tahle dáma, která se právě dnes stane královnou, není žádná nafintěná porcelánová panenka. Je to žena z masa a kostí.

Na výsluní se matka tří dětí dostane díky abdikaci své tchýně, Jejího veličenstva Beatrix. Na nizozemský trůn dnes nastoupí princ Vilém Alexandr a spolu s Máximou se tak podle tradice stanou králem a královnou.

Beatrix byla jako královna oslnivá i elegantní, ale s Máximou přichází ještě něco navíc: nezaměnitelný, sofistikovaný, a přitom tak trochu drzý styl. Nová panovnice si totiž potrpí na svěží a hravé kombinace.

Královna Slunce

Hravost a smysl pro humor se Máximě, která pochází z Argentiny a dříve pracovala jako investiční bankéřka, rozhodně nedají upřít. Nizozemci si oblíbili její široký úsměv i optimismus, který vyzařuje. Prostě šíleně veselá princezna.

...i nepřehlédnutelné fascinátory.
Autor: profimedia.cz

A podobný je i její vztah k módě. Má slabost pro zářivé barvy, ať už je to sytě červená, tyrkysová nebo citronově žlutá, zajímavé střihy i doplňky, ze kterých nespustíte oči.

Neutrální outfit klidně oživí velkými chřestivými náramky nebo kontrastním psaníčkem.

Její specialitou pak jsou pokrývky hlavy: větší než velké klobouky, roztomilé turbany i nejrůznější čelenky a tzv. fascinátory. Právě s jejich pomocí dokáže i jednoduchému elegantnímu modelu dodat osobitost.

Jehlami na zemi

Při formálních příležitostech samozřejmě obléká i klasické koktejlky nebo róby - na vlastní svatbu si pořídila šaty s obří vlečkou od Valentina -, ale pořád stojí nohama v pečlivě vybraných lodičkách na zemi.

Na "lidskosti" Máximě ostatně přidává i to, že na rozdíl od slavnější Kate Middleton nemá postavu modelky, ale ženské křivky, které umí obléknout jako málokdo. Nám nezbývá než Nizozemcům stylovou panovnici závidět...

Autor: mab