Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trendy jara 2013: Můžete být Twiggy, cirkusačka i víla!

11. února 2013 | 07:00

Do začátku jara ještě zbývá víc než měsíc, ale nedočkavci si ho můžou přivolat už teď. Je to snadné: provětrejte svůj šatník! Nemusíte ho hned obracet naruby, stačí si pořídit pár nových kousků. Co by vám nemělo chybět? Inspirujte se v našem přehledu jarních trendů...

Jestli milujete estetiku 60. let, v téhle sezóně se máte na co těšit. Nosí se áčkové šaty a sukně, kontrastní grafické vzory a nebezpečně vysoké drdoly.

Ruku v ruce s šedesátkovým stylem jde i móda pastelů. Umí být něžné, dívčí i sofistikované - a když je jednou zkusíte, už se jich nebudete chtít vzdát. Potěšíme ale také fanynky černé a bílé, kterých bylo na týdnech módy všude plno. Klasický kontrast dostal tentokrát šťávu díky geometrii a výrazným pruhům. Nechyběly ani neonové barvy. Ty jsou středem zájmu už několik let, ale letos mají speciální kouzlo: nosí se totiž v co největších plochách. Klidně i na ples či na večírek! Co by to bylo za jaro bez květin? Návrháři s nimi rozhodně nešetřili: vyšívali je, přišívali je, dodali jim orientální kouzlo... A dokonce je mixovali s hadí kůží!

Nevybrali jste si?

Pak vás možná zaujmou další stylové vychytávky.

Sezóna bude patřit také rafinovaným průsvitným materiálům. Vyzkoušejte sexy krajku à la Jennifer Lopez, vílí halenky nebo šaty chytré horákyně jako Kristen Stewart. Odhalené spodní prádlo je pro odvážné, "platí" ale i tílko nebo plavky.

...
Autor: archiv firmy, EPA, profimedia.cz

Hravé povahy bude bavit oblečení ve stylu pop artu. Patří k němu nečekané barevné kombinace, velké mašle i doplňky, které připomínají spíš hračky. Nezbytností je u tohoto trendu sebevědomí, s jakým ho nosí třeba Nicki Minaj.

...
Autor: archiv firmy, ČTK, profimedia.cz

Elegantní dámu z vás naopak udělají velké volány. Nosí se na rukávech, ve výstřihu i na sukni. Důležité je volit střih podle své postavy: tak můžete zdůraznit své křivky jako Beyoncé nebo si vytvarovat hrudník jako Jessica Biel.

...
Autor: archiv firmy, profimedia.cz

Autor: Marie Barvínková