Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chcete chodit na jehlách? Napíchejte si paty botoxem!

1. prosince 2012 | 06:00

Toužíte oslňovat na vysokých podpatcích a nechcete, aby vás bolely nohy? U nás si zatím můžete do bot maximálně koupit speciální silikonové náplasti nebo vložky. Angličanky a Američanky si však nechávají do nohou píchat botox!

Máte to taky tak? Rády byste chodily častěji v super sexy botkách na dvaceticentimetrovém podpatku, ale odrazuje vás bolest? Vždyť to známe každá: když se zujeme z takové nádhery, nejsme sice za dračice, ale ta úleva! Teď ale existuje finta, jak to všechno skloubit bezbolestně dohromady.

Jak to funguje?

Metoda je v podstatě jednoduchá. Botox a speciální injekční výplň plastický chirurg napíchne do nejvíc zatížených částí nohou – do pat, do plosek, pod prsty. Zkrátka tam, kde cítíte největší tlak a bolest, když si dopřejete sexy nohy na vysokém podpatku. Zákrok se provádí v lokální anestezii.

Luxusní střevíce Laboutin se poznají podle červené podrážky.
Autor: us.christianlouboutin.com
Podle Loboutina

Výkonu se říká Loub job, podle zkratky jména slavného návrháře hyperluxusních bot Christiana Loboutina. Jeho modely většinou právě podpatky vysoké přes patnáct i více centimetrů charakterizují. Je ale fakt, že majitelky labutonek si moc na bolest nohou nestěžují – jeho botky mívají tak vyrobenou nášlapnou plochu, že v nich dokážete chodit podstatně déle než v jiných „šteklech“.

Zatím musíme čekat

U nás se Loub job zatím nedělá na žádné klinice estetické medicíny. Někteří lékaři jsou proti ní: prý ne proto, že nějak ohrožuje nohu a její nášlapnou plochu, ale že znecitlivění dovolí ženám chodit až příliš dlouho s nezdravě vysokými podpatky. Ty totiž při dlouhodobém nošení prokazatelně škodí páteři, kyčlím i kolenům.

Botox a speciální injekční výplň plastický chirurg napíchne do nejvíc zatížených částí nohou – do pat, do plosek, pod prsty.
Autor: profimedia.cz

Autor: sia