Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Beyoncé se vzdala podpatků, zkuste to také! Pořiďte si trendy obuv s plochou podrážkou

11. října 2012 | 15:28

Zpěvačka Beyoncé spadla z výšin. Samozřejmě ne v oblasti kariéry, ale v oblasti obuvi. Čerstvá maminka ve svých 31 letech začíná objevovat pohodlí nízkých podpatků. Zkuste to i vy!


„Ani ve snu mě nenapadlo, že se jednou vzdám ultravysokých jehel,“ svěřila se magazínu People. „Jenže s dítětem přišla spousta pobíhání a nošení. Takže teď nakupuji v oddělení polobotek – jsou tak pohodlné!“

Trpět pro krásu?

S matkou maličké Blue Ivy souhlasí i odborníci. „Lidské tělo nebylo stvořené k nošení vysokých podpatků,“ říká australský podiatr Philip Vasyli. „Zatěžují jen určité části nohy, což může vést k oděrkám, otlakům i zánětům.“

Jste-li hrdou zastánkyní podpatků až do nebe, pak asi víte, jak z nich umí bolet záda. Nevhodná obuv ale namáhá i krční páteř a kolenní klouby. Výzkumy dokonce ukazují, že její nošení časem změní těžiště těla, a tím znemožní zdravý postoj.

Sexy do 3 cm

„Ani ploché baleríny však nejsou řešením,“ upozorňuje Vasyli. „Pro běžné chození doporučuji ženám podpatek od jednoho do tří centimetrů.“ Bojíte se, že v nich nebudete dost ženská a atraktivní?

„Překvapilo mě, že i nízké podpatky můžou vypadat sexy,“ říká Beyoncé. Celé tajemství je v umění dobře kombinovat. S naší galerií podzimních "krásek" vám to půjde samo.

Autor: mab