Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 triků celebrit, jak si opticky prodloužit nohy!

16. dubna 2012 | 12:23

Beyoncé, Kim Kardishan, Victorie Beckham, Reese Witherspoon. Slavné, ale maličké. Všechny ženy na světě řeší svou výšku, ať už jsou malé, nebo velké. Jenže velké se nezmenší, zato ženy s menším vzrůstem si mohou k pár centimetrům k dobru dopomoci. Jak na to vyzrály tyto celebrity?

Optické prodloužení nožek nedosáhnete jen podpatky. Velkou zásluhu na tom hraje i oblečení a délka sukní. Nevěříte? Přečtěte si naše triky, které jsme okoukaly od známých žen a vyzkoušejte je v praxi!

Vysoké podpatky

Nejsnadnější a okamžitá cesta ke gazelím nožkám! Držte se tedy spíše podpatků, než kecek. Pokud si ale s vysokými botami příliš nerozumíte, zkuste boty s otevřenou špičkou. Ty vám na výšce taky přidají pár centimetrů k dobru.

Kratší sukně

Délka dolního lemu sukně hraje při vytváření „vyššího“ vzhledu také velkou roli. Cokoliv na sobě zkrátíte, tím vyšší budete vypadat. A zkracování sukní je skvělé místo, jak odstartovat nový, sexy a opticky vyšší vzhled. Vyměňte tedy midi za mini sukni a ukažte své nožky!

Noste jednu barvu
Liv Tyler zvolila tón v tónu. Černé silonky společně s balerínkami opticky prodlouží její krásné, ale krátké nožky. Mini šaty celek krásně doplnily.
Autor: Profimedia.cz

Pokud chcete vypadat vyšší, držte se jednoho tónu. Pokud na sobě máte černé punčochy, obujte černé boty, pokud silonky, obujte balerínky v tělové barvě. Nošení  jednoho tónu vytváří aerodynamický efekt a klame ostatní, že máte delší nohy.

Sukně s rozparkem

Maxi sukně budou letos obrovským trendem. A jako bonus je to také skvělá cesta k tomu, jak dosáhnout efeku delších nohou. Sukně s rozparky je sice trošku dráždivá, ale ukazuje vždy jen to správné množství kůže. A právě protože ukazuje jen tak „na ochutnávku“, vytváří dojem štíhlé, dlouhé nohy.

Až na zem

Už dříve jsem se zmínila o tom, že čím kratší lem, tím delší nohy. Ovšem nemusí tomu být vždy úplně tak! Skvělým trikem, jak se udělat opticky vyšší (a taky štíhlejší) jsou třeba overaly s volnými (neúzkými nohavicemi), pod které obujete vysoké boty na klínku. Důležité však je, ale boty nebyly vidět a overal, šaty, nebo jiný kus oblečení, splýval s podlahou!

Zbavte kotník popruhů

Cokoliv, co narušuje linii nohou, okamžitě zkrátí její vzhled. Z tohoto důvodu se držte dál od bot, které mají buďto pásky kolem kotníků, anebo přes nárty!

Noste vysoké pasy
Kim Kardishan zvolila vysoký pas a do kalhot zastrčenou blůzku! Rozhodně jí to na výšce přidalo a ještě k tomu vypadá skvěle!
Autor: Profimedia.cz

Může se zdát, že pas nemá s délkou nic společného, ale naopak! Teď nemluvím o dietě, ale o tom, jak se jednoduše můžete hrát karetní hru spolu se svým oblečením.

Nošením vysokého pasu dosáhnete iluze, že vaše nohy začínají výše, než tomu doopravdy je. Zkuste do kalhot zastrčit košili a vyhněte se tuniky, která by pas zakrývala.

Vyhněte se kapsám

A opět tu máme narušení linie. Kapsy, zipy, capri kalhoty. Na všechny tyto typy kalhot zapomeňte-. Pokud opustíte i od kapes po stranách, a nazujete podpatky, nějaký ten centimetr vám to přidá.

Prohlédněte si naši galerii a inspirujte se!

Autor: Eva Dvořáková