Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohádka, nebo horor? Hrůzné kreace celebrit na módním večírku

25. října 2012 | 05:48

Kuriózní přehlídku pohádkových postav připomínalo newyorské uvedení kolekce Maison Martin Margiela pro H&M. Opravdu měla Mena Suvari na sobě jen podprsenku? A co se stalo s pračkou Sarah Jessicy Parker?

Herečka Mena Suvari (33) asi touží po roli chytré horákyně. Na představení návrhů, které pro „háemko“ vytvořil tým přední belgické značky, totiž přišla oblečená neoblečená. Top v barvě nahé kůže a na něm černá podprsenka? Pro Menu žádný problém.

Americká kráska se celá oblékla do uváděné kolekce. Kdyby si raději vybrala jen jeden nebo dva avantgardní kousky! Nahatý top, vrstvená modrá sukně, boty s průhledným podpatkem a psaníčko ve tvaru bonbónu vedly lítý boj o vládu nad outfitem.

Chyběl jen vodník
Kde má ruce? Sarah Jessice její módní snaha nevyšla.
Autor: Getty Images pro H&M

Sarah Jessica Parker (47) zase nahodila look nesmrtelné tety. Vrstvy dlouhých hacafraků a k tomu obrovské sako – tenhle model by neprošel ani seriálové Carrie Bradshaw. Pevně věříme, že se SJP prostě rozbila pračka a neměla jiné čisté oblečení.

Pohádkovou sestavu doplnily ještě modelka Leigh Lezark v nevzhledné patchworkové variaci na Šeherezádu a producentka Susanne Bartsch jako zlá černokněžnice. To zpěvák Kanye West je asi fanouškem Harryho Pottera, a proto si přes úbor z odvykačky přehodil Hagridův plášť.

Móda, minimalismus, Margiela
Julianne Moore byla jako vždy stylová.
Autor: WireImage pro H&M

Čest akci naopak dělali hosté, kteří vsadili na margielovský minimalismus: herečky Selma Blair a Julianne Moore v černé nebo DJka Mia Moretti ve stylu červené Karkulky. Vzory uměřené elegance byli i herec Chace Crawford a módní návrhář Olivier Theyskens.

Na černou klasiku vsadila i kreativní ředitelka H&M Margareta van den Bosch, která prohlásila: „Z téhle spolupráce mám ohromnou radost. Fanoušci na celém světě budou mít možnost pořídit si kousek od jednoho z nejradikálnějších módních domů. Bude to legendární!“

Autor: mab