Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 skvělých tipů pro ženy menšího vzrůstu: S nimi povyrostete

Přečtěte si několik praktických tipů pro ženy menšího vzrůstu
25. července 2012 | 12:20

Nejdůležitější tip, pro dívky a ženy malého vzrůstu? Mít sama v sebe důvěru a hlavně stát zpříma! Pokud ale chcete dosáhnout větší iluze, musíte se řídit následujícími tipy.


1) Buďte jednobarevná

Nošení jedné barvy, kterou obléknete téměř od hlavy až k patě, může pomoci vytvořit iluzi protáhlejší siluety a vytvořit dojem vyšší postavy- Příliš mnoho barev může naopak způsobit, že se opticky ještě více zmenšíte.

2) Noste podpatky

Tak to je snad samozřejmost a každá menší žena to zná. Nic vám totiž nepomůže více, než vysoké podpatky. Účinnost vysokých bot je téměř 100%, samozřejmě záleží na výšce podpatků. A co je nejdůležitější? Sama si budete připadat určitě vyšším, jelikož sama pocítíte znatelnou změnu.

foto
Autor: Profimedia.cz

3) Zkuste vysoké pasy

Dojem, že jste vyšší, je důležité založit hlavně na proporcích. Pokud budete nosit kalhoty, sukně, nebo šortky s vysokým pasem, vytvoříte jakýsi optický klam. Vyšší pase se rovná delším nohám a opticky štíhlejší postavě!

4) Kratší lemy

foto
Autor: Profimedia.cz

Mini sukně a šaty jsou skvělé, pokud si to můžete dovolit. V kombinaci se správným typem obuvi, můžete vytvořit dojem štíhlých nožek. Nicméně sukně i šaty, které jsou ustřižené nad koleny jsou kolikrát i praktičtější volbou. Ale pamatujte: čím kratší, tím lepší!

5) Vyhněte se ¾ kalhotám

Při výběru kalhot je důležité, abyste se vyhnuly těm tříčtvrtečním. Kalhoty, které končí nad botami totiž mohou vytvořit vzhled silnějších nohou. Pokud chcete být doopravdy „vyšší“ zvolte naopak kalhoty, které jsou delší.

6) Volte správnou velikost!

foto
Autor: Profimedia.cz

Ženy menšího vzrůstu by si měly při nakupování dávat větší pozor. Je potřeba, aby jim vše perfektně sedělo! Příliš volné oblečení vám totiž přidají o nějaké to kilo navíc a navíc budete vypadat daleko zavalitější, než doopravdy jste.

7) Noste tenké pásky

Co vás doslova uzemní? Široké pásky! Opasky jsou jako karetní hra: buď vyhrajete nebo se naopak potopíte v celé své parádě. Pokud ho totiž dobře použijete, dosáhnete tím iluze protáhlejší postavy. Takže pravidlo: držte se tenkých pásků! Lichotí vám!

8) Noste tmavé barvy

Tmavší barvy vám pomohou vytvořit elegantnější a aerodynamičtější vzhled! To je hlavní důvod, proč se v nich cítíme štíhlejší, že? Jen tak mimochodem, těmito, temnými barvami, můžete dosáhnout také protáhlejší siluety!

foto
Autor: Profimedia.cz

Autor: Eva Dvořáková