Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 tipů ze zkušební kabinky aneb Nekupujte zbytečnosti!

24. srpna 2012 | 12:00

Kdo z vás si někdy koupil něco, co nakonec zůstalo zahrabané někde hluboko ve skříni? Sestavili jsme seznam věcí, na které je dobré se při nákupu zaměřit.


1. Čtěte si cedulky
Jste si jistá, že ty krásné šaty budete doopravdy prát v ruce? Jste ochotná s nimi po každém nošení chodit do čistírny a platit za to? Jste schopná vůbec tyto pokyny splnit? Pokud na všechny tři otázky odpovíte ano, pak už by oděv měl viset ve vaší skříni!

2. Proveďte „mačkací“ zkoušku
Abyste se ujistili, že oděv můžete nosit celý den, zkuste ho v kabince na pár sekund zmáčknout a držet ruku v pěst.

nákupy
Autor: Profimedia.cz

Pokud je textilie po uvolnění „bez vrásek“, není pravděpodobné, že by se brzy opotřebila, nebo po celodenním nošení vypadala jako závěs. Jestli se extrémně mačká, nechte ji raději v obchodě.

3. Promyslete si to
Některé ženy si koupí skvělý top, ale obléknout ho k džínům, se kterými chodí s odpadky. Pak velmi obtížně vynikne skutečný vzhled nové věci. Pokud si nejste jistá, zda-li budete mít novou věc s čím nosit, požádejte „vždy ochotný“ personál, aby vám pomohl vybrat celkový outfit.

4. Mentální skříň
Když budete v ruce držet nový kousek, zabruste na chvíli myšlenkami do vašeho domácího šatníku. Zamyslete se, zda-li je položka vhodná do vaší skříně. Ideální je nahlédnout do svého šatníku ještě před nákupem, abyste měla jeho obsah čerstvě v paměti.

5. Prohlédněte se na denním světle

nákupy
Autor: Profimedia.cz

Zkušební kabinka má většinou umělé osvětlení, takže na vás oblečení může vypadat úplně jinak, než na denním světle. Najděte si proto v obchodě velké zrcadlo a požádejte například kamarádku, aby vás celkově zhodnotila.

6. Otáčejte se
Kolikrát nestačí „pouze“ pózovat před zrcadlem v různých, krkolomných polohách. Místo toho si sedněte, ohněte se, vyskočte, nebo si sedněte „na bobek“. To vás totiž upozorní na celou řadu faktorů. Oblečení vám může být krátké, těsné, může vás omezovat v pohybu, nebo vám být nepříjemné, když budete sedět v práci, nebo ve škole.

7. Prověřte detaily
Pečlivě otestujte zipy, zkontrolujte, zda-li jsou všechny knoflíky na svém místě a jestli někde nekouká nit. Pro jistotu obraťte oděv naruby a zkontrolujte, zda-li se nepáře ve švech.

nákupy
Autor: Profimedia.cz

Autor: Eva Dvořáková