Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

8 nesmrtelných fashion tipů, které nikdy nevyjdou z módy

4. července 2012 | 06:23

Je skvělé, sledovat nejnovější trendy a snažit se jimi řídit. Občas stačí zapátrat do dob minulých a módních ikon jako byly Audrey Hepburn, Marilyn Monroe a Coco Chanel. Právě tyto ženy udávaly a udávají styl i do dnešní doby!


1. Postava přesýpací hodiny je stále IN!

Marilyn Monroe to věděla nejlíp: kvůli jejím plným křivkám ji muži milovali, ženy nenáviděly. Jméno Marilyn Monroe je dodnes spojováno s titulem jedné z nejvíc sexy žen světa. Vezměte si z toho ponaučení, že figura alá přesýpací hodiny lichotí každé ženě. Jestliže nevíte, jak zvýraznit svůj pas, zapněte okolo něj pásek!

2. S černými šaty nikdy nešlápnete vedle

Film Snídaně u Tiffanyho a herečka Audrey Hepburn
Autor: profimedia.cz

Jestliže si můžete vzít alespoň něco z filmu Snídaně u Tiffanyho, ať je to právě tohle.  Černé šaty, které si herečka Audrey Hepburn oblékla ve výše zmíněném filmu, se staly okamžitě trhákem tehdejší doby. Všechny je chtěly mít ve skříni. Kupte si je také!  Vyplatí se do nich investovat i pár tisícovek. Je to kousek, který už můžete mít navždy.

3. Nesnažte se být dokonalá

Kate Moss potvrzuje toto pravidlo. Vždycky vypadá skvěle, ale nikdy nepůsobí tak, že se o to snažila, nebo že by to snad byl účel. Bez ohledu na to, co má na sobě, vždycky vypadá v jistém slova smyslu mimo. Ať už to jsou její vlasy, nebo jí nesedí boty, vypadá vždy líp, než kolegyně, které jsou vyumělkované! Takže buďte nedokonalá, je to sexy!

4. Obejměte svoje chyby

Madonna
Autor: Profimedia.cz

Společnost se nás snaží přesvědčit, že bychom měly vypadat jako panenky Barbie. Vysoká, hubená, s tváří desetiletého děvčátka, bezchybnou pletí a velkými prsy. Ve skutečnosti je to tak, že to, co nás dělá krásnými, jsou naše chyby. Zamyslete se: Madonna a její mezírka mezi zubama, nos zpěvačky Cher, „krtčí“ obličej Cindy Crawford. Bez těchto „chyb“ bychom byly všechny stejné, nudné!

5. Tmavé brýle skryjí všechny hříchy

Další lekce, kterou se můžete naučit z filmů. Velké, nádherné, tmavé sluneční brýle jsou a budou vaším nejlepším přítelem, když se necítíte dobře. Kruhy pod očima? Nenamalovaná? S brýlemi problém hned vyřešíte, nikdo nepozná, že jste „propařila“ celou noc.

6. Buďte jiná

Gabrielle 'Coco' Chanel v roce 1929
Autor: profimedia.cz

Coco Chanel kdysi řekla: „Chceš-li být nenahraditelná, buď jiná!“ Klíčem k úspěchu je vybočovat z davu. Jedinečnost je zkrátka výhodou. Co vás dělá výjimečnou, máte rysy, který někdo jiný nemá?  Přemýšlejte o těchto věcech a dávejte je na obdiv, ne naopak!

7. Buďte tím, kým chcete být

Objevte sama sebe! Madonna je přezdívaná královnou mnoha tváří. Během své dlouholeté kariéry totiž vyzkoušela všelicos! Od platinové Barbie, po Gejšu, kovbojky a zase zpět. Proč se spokojit s tím, jací jste? Zkuste si to to, čím byste chtěla být! Převlékněte se jeden den třeba za naivku a druhý den za krásnou a neodolatelnou Femme Fatale!

8. Důvěra a úsměv jsou ty nejkrásnější doplňky

Marilyn Monroe
Autor: Profimedia.cz

To snad nemusím vysvětlovat, ne? Pokud nás módní ikony měly v minulosti něco naučit, měl by to být právě úsměv. Můžete mít všechno oblečení, boty i kabelky na světě, ale nic vás neudělá krásnější, než dobrá nálada. Milujte sami sebe, věřte si, smějte se, a pokud to jde, neberte život zas tak vážně! To jsou skutečné složky pravé krásy. Vše ostatní už je jen třešničkou na dortu

Autor: Eva Dvořáková