Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vyberte si: Kozačky, které jsou in!

27. prosince 2011 | 10:13

Ať už vyznáváte klasiku a je vám nejlépe v jezdeckých holinách bez ozdob, nebo snad milujete podpatky, šněrování, nabírání, kožešiny či zipy, věřte, že všechny trendy jsou v kurzu. Ve finále totiž záleží hlavně na tom, jak boty sladíte se zbytkem outfitu.

V zimním období hrají vždy prim. Kozačky se v dámském šatníku hodí ke všemu, ke kalhotám i sukním.

Kde se však vzaly?

Svůj post na módním nebi si v zahraničí vydobyly na přelomu padesátých a šedesátých let. U nás jsme si však tehdy o nich mohli nechat jen zdát.

Až se v někdejším Československu nakonec po několika letech vítězoslavně objevily v zahraničních prodejnách Tuzex (prodávalo se zde pouze za valutové poukázky, tzv. Bony).

Kozačky jsou v zimním šatníku módní nezbytností
Autor: shutterstock.com
Netrvalo ale dlouho a kozačky se konečně začaly objevovat i v normální obchodní síti. I když, jak tehdy bylo zvykem, především jako podpultové zboží a nešlo o nijak levnou záležitost.

Minisukně a vysoké boty

V druhé polovině šedesátých let se i u nás staly kozačky hitem hlavně kombinované s minisukněmi. Už tehdy udávaly trend zahraniční celebrity a ty naše je zdatně kopírovaly, v čele s Martou Kubišovou.

Od té doby kozačky z dámských zimních trendů už nikdy nezmizely a hned tak nezmizí. Stále se objevují v různých módních obměnách, ale jejich klasický základ zůstává.

Jejich nej přednost je: Sexy elegance!

Stačí si vybrat:

Autor: kač, Kbak