Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slavní muži radí: Tohle vám ženy nesluší!

11. listopadu 2011 | 13:04

Co „kus“ to originál. Jeden se děsí tureckých kalhot se spadlým sedem, druhému se to zdá maximálně šik. Další zbožňují piercing, jiní ho nemůžou vystát. V  jednom se ale muži shodnou: odpuzují je dlouhé, umělé a rudě nalakované nehty. To a mnohé další vyplynulo z naší miniankety.

Oslovily jsme známé muže s jednoduchými otázkami – co se jim na nás líbí, a co naopak nesnášejí.

Tentokrát jsme se však zcela oprostily od duševních hodnot, zajímala nás vysloveně jen a jen vizuální stránka.

Zeptaly jsme se:

1. Co se vám na ženách líbí? (+)
2. Co nesnášíte a považujete za asexuální? (-)

1072507:gallery:true:trueDušan Bebčák, stylista

+ Mám rád přirozenost, líčení i účes v tomto duchu. Zkrátka nic přeplácaného.

- Nemám rád pohled na silnější ženy, které oblékají úzké, takzvané slim džíny nebo krátká, obepnutá trička. Z posledních trendů se mi třeba nelíbí ponožky ve střevících, tomu jsem na chuť zatím nepřišel.

1072502:gallery:true:truePavel Cejnar, moderátor rádia Evropa 2

+ Líbí se mi dobře oblečená a do jisté míry i sebevědomá žena. První, na co se podívám, jsou oči, pak nohy, a když je tohle všechno dobré, přijde na řadu zadek. Hlavně mi však musí vonět.

- Mám rád, když o sebe žena pečuje, ale nesmí to zase přehánět.

1072501:gallery:true:true
Michal David, zpěvák

+ To záleží co jaké ženě sluší. Drobným ženám sluší např. mikádo a vysokým zase delší vlasy. Barvy můžou být jakékoli.

- Balerinky, nebo chcete-li nízké podpatky. Lepší jsou vždycky boty na hodně vysokém podpatku.

1072506:gallery:true:trueDaniel Zahrádka, fotograf

+ V jednoduchosti je krása. Čím méně, tím lépe, ale rozhodně nemám na mysli množství materiálu. Také záleží na tom, aby vše k sobě takzvaně ladilo, od typu a věku ženy přes líčení, účes až po oblečení. Žena by neměla zapomínat na kvalitní doplňky. Mnohým mužům se nelíbí třeba kalhoty se spadlým sedem, brýle à la masařka nebo retrostyl, ale mně to přijde super. Tedy pokud se za retro nevydává deset let staré oblečení.

- Dlouhé a barevné nehty, batohy... Když to ale vezmu obecně, spíš mě občas zaráží, že ženy věnují spoustu času tomu, aby různé nedostatky na těle zamaskovaly, než aby se jejich vzniku snažily předcházet.

1072509:gallery:true:trueJan Rosák, moderátor

+ Nemám rád ženy, na nichž je moc vidět, jak na sobě hodně pracovaly. Oblečení, líčení i účes by měly působit co nejpřirozeněji, jako že je to „jen tak mimochodem“. Tedy – mělo by tomu tak být tehdy, kdyby se ty ženy chtěly zalíbit mně. Jinak ať si chodí, jak chtějí…

- Asexuální jsou pro mě ženy a dívky kostnaté, až vyzáblé, u kterých si nejste na první pohled jistí, jestli proti vám náhodou nejde kluk.

Blesk se ptá sexuologa Radima Uzla

Autor: Foto scom MUDr. Radim Uzel, sexuolog

+ Líbí se mi upravený zevnějšek, osobní čistota, přiměřené líčení.

- Nesnáším a považuji za asexuální hlavně dlouhé a nápadné drápy, jakékoli tělesné tetování, zcela vyholené přirození s piercingem ve stydkých pyscích. Ani ta perla v jazyku není lákavá a vadí při orálním sexu.

1072504:gallery:true:trueAleš Kuda, psycholog

+ To, jak je žena oblečená, pro mě není až tak důležité. Záleží asi na situaci, ale určitě si všimnu, když to ženě sluší. Neznamená to ale, že musí být nutně perfektně sladěná nebo oblečená podle poslední módy. Tyto věci neregistruji. Třeba ani proti takovým teplákům zajímavého střihu, které žena nosí při sportu nebo doma, nic nemám. Přijde mi ale divné, když tepláky obléká místo běžného oděvu.

-
Nelíbí se mi ženy, které používají vrstvu make-upu, nebo příliš výrazné líčení. Nemám rád „omalovánky“. Osobně se mi líbí více ženy, které jsou nalíčené spíše decentně a pouze lehce zvýrazní svoje zajímavé rysy. Co mi přijde opravdu odpudivé, jsou tzv. turecké kalhoty s rozkrokem u kolen. Také se mi nelíbí kalhoty s nízkým pasem, pokud ženě nad nimi vytéká „pneumatika“, a vůbec když se dámy oblékají tak, že to není pro jejich postavu vůbec vhodné (například obézní žena v minisukni apod.).

Ruda z Ostravy, moderátor rádia Frekvence 1

+ To neřeším, důležité je, či umi baba zrobit svičkovou a vyprat a vyžehlit. A či při tym vypada jako „Anželina Džouli“ či „Zagorka“, to je mi jedno.

Ruda z Ostravy bude moderovat na rádiu
Autor: Frekvence 1

- Dycky mě dokaže dostat ze židle to, dyž baba vi, ze už ma také ty padaky pod krkem, ale jaksi si zapomene vzit na ty padaky chraniče či podběraky, aby to neviselo až tak moc dolu… Baby noste ty páprdy, bo kdo ma na to čumět.

1072503:gallery:true:truePetr Jákl, režisér

+ Líbí se mi ženy, které se nemusí malovat. Například moje manželka vypadá mnohem lépe nenamalovaná. Opravdu. Nejradši mám, když si jen sepne vlasy do culíku, hodí na sebe tepláky a někam vyrazíme. To jí sluší nejvíc. Takové ženy mi imponují. 

- Nelíbí se mi anorektičky. Myslím, že nejhezčí dívky jsou krev a mlíko. Také nemám rád přehnaný make-up a množství parfému. Jo a oproti ostatním mužům se mi nelíbí extrémně dlouhé vlasy.

1072505:gallery:true:trueMilan Gelnar, astrolog

+ Líbí se mi především přirozenost bez výstřelků a nepotlačovaná, ale spíše rafinovaně jemně zdůrazněná ženskost.

- Když se ženy snaží podobat a vyrovnat mužům, mají s nimi tendenci bojovat a jsou agresivní. K tomu se přirozeně vážou nakrátko ostříhané vlasy, boty do špičky, piercing na viditelných i neviditelných místech. Rovněž mi jsou odporné černě nabarvené a umělé nehty a vůbec vše umělé. A také, když o sebe ženy nedbají – například těžká nadváha nebo černé chloupky na obličeji.

Tomio Okamura

Autor: Blesk Tomio Okamura, mluvčí Asociace cestovních kanceláří

+ Mám rád holčičí vzhled, ženskost, proto preferuji spíše sukně či šaty před kalhotami. I když dobře zvolené džíny můžou být také sexy. Co se týče líčení a účesů, dávám přednost přirozené kráse, žádná přílišná přeplácanost či umělost.

- Všeobecné mám ženy velmi rád, proto se nedá říci, že bych na nich něco vysloveně nesnášel. Mám nadhled, nikdo není přece dokonalý. Takže než že by mi něco vadilo, tak je mi spíše líto a smutno, když vidím, jak mnoho dívek a žen mluví sprostě nebo je vidím, jak na ulici plivou nebo jsou opilé. To je opravdu škoda.

1072510:gallery:true:trueDalibor Janda, zpěvák

+ Vždycky si hodně všímám rukou, líbí se mu upravené nehty. Rozhodně ale nesnáším extra dlouhé a rudé. Také obdivuji puntíkaté oblečení, hlavně sukně a šaty. Asi to bude tím, že je moc ráda nosila už kdysi i moje maminka.

- Myslím, že ženy by měly být soudné, a pokud jsou při těle, pak v jejich šatníku nemají co dělat legíny a jakékoliv obtažené oblečení. Ve středním a starším věku by se měly snažit být hlavně dámou a nenosit minisukně, i když se třeba stále pyšní skvělou postavou. Taky nerad vidím uniformitu a sklony oblékat se do jedné značky od hlavy po paty.

Miroslav Kaiser, novinář a publicista

+ Je toho hodně, co se mi na ženách líbí. Ale ze všeho nejvíc oceňuji, když to všechno jde dohromady jako dobře naladěné piano. Od hlavy až po paty. Žádný tón nesmí znít falešně. Myslím, že tajemství ženské přitažlivosti spočívá v  umění vzít si na sebe to, co odpovídá povaze a charakteru.

A pak také, co podtrhuje ty partie, které jsou výrazně krásné. Například kalhoty lahodí mužskému oku, když je zadek pěkně tvarovaný. Spolehlivým magnetem je přiléhavé tričko s příslušným dekoltem. Oceňuji na ženách rafinovanost v oblékání i líčení, kdy není prvoplánově odhalena tělesná přednost, nýbrž jen její nápověda. Přiléhavé dlouhé šaty zvýrazňující linii těla udělají mnohdy víc než úplná nahota.

1072511:gallery:true:true

- Naprosto nechápu, proč se některé ženy a dívky podřizují otrocky diktátu módy, i když módní trendy nejsou aplikovatelné na jejich postavu. Současným jazykem řečeno je to kontraproduktivní. A navíc to, co je módní, bývá většinou nadmíru drahé. Odpověď na otázku, co se mi na ženách výrazně nelíbí a co je asexuální, není univerzální.

Vytahaná tepláková souprava u jedné odpuzuje, ale na jiné naopak podtrhuje její sex-appeal. Přesto jeden paušální poznatek mám a týká se líčení. Mnoho barev na obličeji, výrazné „zdravíčko“ a nánosy pudru na tvářích mně připomínají exponáty z muzea voskových figurín. Mít takovou ženu nablízku je srovnatelné s přítomností v chemické laboratoři. A tam opravdu nemusím.

 

9 úletů podle Angličanů

Nedávno přišel list Daily Telegraph s výsledky průzkumu, který na podobné téma uskutečnil mezi britskými muži. A výsledek? Tady je devět nejšílenějších „ohozů“, které prý tamní ženy tak rády oblékají:

1. Lacláčové kalhoty
2. Zvířecí potisky
3. Dřeváky
4. Harémové kalhoty (se spadlým sedem)
5. Overaly
6. Vintage a retrostyl
7. Brýle à la masařka
8. Holinky
9. Bufy nebo také hucule (hřejivé boty s kožíškem neforemného tvaru).

Autor: Kateřina Pokorná, Kbak