Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šaty, co uhranuly Willliama, prodány za 2 miliony

20. března 2011 | 06:02

Britský princ William (28) se zamiloval do své snoubenky Kate Middleton (29) na první pohled na módní přehlídce, kde Kate předváděla odvážné krajkové šaty. Ty se staly fenoménem. Teď se prodaly za neuvěřitelné dva miliony korun.

Byla to láska na první pohled. Princ William spatřil Kate a hned se do ní bláznivě zamiloval. A aby ne! Kate zrovna na mole předváděla super odvážné, krátké, krajkované, téměř průhledné a hodně odhalující šaty od návrhářky Charlotte Todd. Princ sličnou Kate spatřil a byl ztracen. To se stalo v roce 2002. Za pár dní bude mít pár královskou svatbu.

Návrhářka si připadá jako kuplířka

Není divu, že po šatech prahla spousta žen. Asi si myslí, že v nich také očarují nějakého prince na bílém koni. Jelikož byl o šaty velký zájem, daly se do dražby. V pátek se v aukční síni domu Kerry Tailor prodaly za 2 200 000 korun. Štastná výherkyně, nebo možná výherce, zůstává v anonymitě. Podle informací aukčního domu se ale princ William nepokusil šaty vydražit, což prý majitelku domu trochu zklamalo.

Ultra krátké šaty byly autorkou původně zamýšleny jako sukně. Odvážná Kate ale neváhala a oblékla si módní kousek jako šaty. „Připadám si jako královská kuplířka,“ tvrdí o sobě pyšně Todd. A asi i právem. Kus látky z její dílny, který měl původně cenu 23 000 korun, totiž určitě změní dějiny.

Autor: mivr