Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Obličejové rysy prozradí mnoho o vašem charakteru: Co o vás říkají výrazné lícní kosti a kulatý obličej?

  • Co o vás prozradí rysy?
    20. srpna 2023 | 06:00

    Zajímalo vás někdy, co o vás prozradí vaše tělesné rysy? Tohle o vašem charakteru vypovědí lícní kosti nebo tvar obličeje! Jaké vlastnosti rozhodně neschováte?

  • Tvar obličeje prozradí mnohé

    Autor: iStock

    Nejčastějším projevem osobnosti je tvar obličeje. Zatímco široký obličej s ostře řezanými rysy poukazuje na vyšší dávku mužského hormonu testosteronu a s ním spojené některé vlastnosti, jako jsou vysoké sebevědomí, rozhodnost, ale také agresivita nebo štědrost, pro kulatý obličej jsou charakteristické vlastnosti jako štědrost, laskavost, přívětivost a starostlivost. Obecně jsou ženy s kulatým obličejem s jemnými rysy považovány za více sympatické, přátelské, zdravé a vitální a také plodné i více přitažlivé.

    Pozor by si majitelky kulatějšího tvaru obličeje měly dát na využívání okolím a na zanedbávání sebe samotných. Někdy mají ženy s kulatým a oválným tvarem obličeje tendenci myslet především na blaho druhých na svůj úkor. Někdy bývá kulatý obličej mylně zaměňován také za takzvaný dětský obličej, který se ovšem vyznačuje velkýma očima, malým nosem a malými rty. Ženy s takovými rysy jsou vřelé a laskavé, ostatními bývají někdy považovány za naivní. To ale nemusí být vždy pravda.

    VIDEO: Co o vás prozradí vaše oblíbená barva? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Barvy prozradí vaši povahu. • VIDEO: Jiří Sládeček/iStock.com

  • Oči a obočí

    Autor: iStock

    Hodně o vás prozradí také oči a obočí. Pokud máte výše posazené širší obočí a široce otevřené výrazné oči, nejspíš patříte mezi sympatické a pohodové lidi. Tento rys je spojován s vyšší mírou příjemnosti a přívětivosti. Naopak úzké oči, obočí a pokleslá čelist ve spojení s užším horním rtem signalizují nepříjemnost, uzavřenost a odtažitost. Stejné vlastnosti značí i viditelné napětí pleti v okolí úst a čelisti.

  • Brada, nos a čelo

    Autor: iStock

    Jestliže máte nevýraznou, spíš ustupující bradu, může jít o známku opatrnosti a ústupnosti. Raději neriskujete a do ničeho se nevrháte po hlavě. Na okolí můžete působit odměřeně. Naopak výrazný a vyčnívající nos i přirozeně plné rty spolu s výraznými lícními kostmi a ostře řezanými rysy naznačují extrovertní, milou a přátelskou povahu. Ženy s takovými vlastnostmi rády všem pomáhají a nikoho nenechají ve štychu. V případě výrazných kontur tváří jde ale také o projev dominance. To platí i pro ženy s vysokým čelem.

  • Vrásky na obličeji

    Autor: iStock

    Spolehlivým odrazem povahy jsou podle některých vrásky na obličeji. Záleží přitom především na jejich umístění a hloubce. Hluboká a výrazná vráska uprostřed čela svědčí o ambiciózních lidech s dobrodružnou povahou. Takoví jedinci jsou obdařeni vysokou mírou vitality.

    Vrásky kolem koutků očí jsou zase známkou radostnosti a veselosti člověka. Když jsou výrazné a hluboké, bývají projevem obtížnějšího rozhodování, váhavosti i nerozhodnosti. Souvisí také s vyšším soustředěním a množstvím stresu. O majiteli říkají, že se pyšní schopností zaměřit se a koncentrovat i na sebemenší detail. Vrásky nad kořenem nosu neboli zamračené linie, které se nachází mezi obočím, poukazují na tvrdohlavost i psychické napětí. Za jejich vznikem totiž obvykle stojí časté negativní reakce mimikou na určité podněty. Takzvané rýhy smíchu kolem koutků úst vypovídají o pevném zdraví a životní síle. Jsou projevem optimismu a zábavné osobnosti.

Autor: Tereza Brožová
Klíčová slova:  rysy, obličej, tvář, povaha, charakter, osobnost
Diskuse ke článku
.