Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chcete docílit dokonalého vzhledu? Pak nesmíte zapomínat na jeden malý detail

10. ledna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Zdravý nehet by měl být lesklý, hladký a pevný. Docílit takového vzhledu ale nemusí být tak jednoduché, jak se to na první pohled může zdát. Na nehty působí řada faktorů včetně toho, jak o ně pečujete. Navíc jsou odrazem zdravotního stavu. Jakmile vás něco trápí, dřív nebo později se to na nich projeví. Jak se o ně starat? 

Základní péče

V první řadě je třeba se komplexně starat o sebe. Zdravý životní styl je alfou i omegou a prospěje nejen nehtům, ale celému tělu. Důležitý je dostatek spánku, konzumace kvalitních potravin bohatých na vitamíny a minerály, fyzická aktivita a rovněž psychická pohoda.

Autor: Shutterstock

Hydratace

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství krémů, které pečují nejen o pokožku, ale i o nehty. Obzvlášť v tomto chladném období byste měli mít krém neustále po ruce. Opomíjet by se neměla ani nehtová kůžička. Té nejvíce prospěje, když jí přes noc dopřejete výživný olej.

Úprava nehtů

Tvar nehtů by se měl pravidelně upravovat. A je jedno, jestli preferujete nehty krátké nebo delší. Požadované délky vždy docílíte správným pilováním, tj. pilujte vždy jedním směrem. Zaměřte se i na nehtovou kůžičku. Někteří ji odstraňují nůžkami, což je ale špatně, spíš vezměte do ruky pomerančové dřívko a opatrně ji zatlačte.

Autor: Shutterstock

Lakování

Když se řekne lak na nehty, většina lidí si představí širokou škálu barev. Lak ale nemusí primárně sloužit k tomu, aby nehty byly barevné. Může pomoci je zpevnit, ochránit před okolními vlivy a dopřát jim minerály.

Umělé nehty

Umělé nehty za sebou umějí zanechat výrazné stopy. Broušení a nešetrné zacházení dokáže nehty poškodit takovým způsobem, že pak nějakou chvíli trvá, než se vrátí zpět do kondice. Dejte raději přednost přirozenosti.

Vitamíny

Biotin, zinek a methionin – vitaminový koktejl, který podpoří kvalitu vašich nehtů. Tyto látky se vyskytují ve stravě, někdy je ale potřeba je doplnit o něco víc. Biotin patří do skupiny vitamínů B a je nutný pro tvorbu keratinu, který je hlavní strukturní složkou nehtů. Zinek se postará o to, aby byly nehty pevné a lesklé. Aminokyselina methionin zase podpoří růst a zredukuje lámavost. Všechny je najdete v doplňku stravy BIOTIN STRONG Hair&Nail.

Autor: Vitabalans CZ,s.r.o.

Biotin Strong je doplněk stravy. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu a zdravý životní styl.