Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Inovujte svůj kosmetický rituál s českým kaviárovým extraktem

15. června 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Nastavit si správnou kosmetickou rutinu, která přináší výsledky a zbytečně neprodlužuje náš pobyt v koupelně, se může mnohým z nás zdát jako nekonečný experiment. Kromě samotných produktů, které používáme, totiž hraje roli i pořadí, ve kterém je aplikujeme, a v neposlední řadě i náš typ pleti.

Dvoufázové čištění  

Klíčový krok, který není radno podceňovat. Pokud se líčíte, počítejte s tím, že je potřeba pleť čistit ,,nadvakrát“. První kolo naruší a rozpustí vrstvu make upu, druhé kolo dočistí zbývající nečistoty a připraví pleť na aplikaci pečujících produktů.  Zbytky make upu by totiž nejen ucpávaly póry, ale také by zabránily správnému vstřebávání sér a krémů, čímž by se váš rituál prakticky znehodnotil.  Správný cleanser by neměl vaši pleť dráždit ani vysušovat, pokud cítíte pnutí, zvolte více hydratační přípravek.

Exfoliace  

Pravidelné odstraňování odumřelých buněk vede k téměř okamžitému efektu. Pokud jste však zvyklá na mechanický peeling, kdy svoji pleť masírujete částečkami skořápek, zrníček či krystalky cukru, vězte, že svoji pleť vystavujete mikrotrhlinkám, které mohou vést k lokálnímu poranění, zánětu a v extrémních případech i k zjizvení a hyperpigmentaci.

Autor: ceskykaviar.cz s.r.o.

Na místě je vyzkoušet chemické peelingy, které mají, navzdory svému jménu, šetrnější mechanismus účinku. Typicky se jedná o AHA kyseliny (alfa-hydroxy-kyseliny) jako je kyselina glykolová a mléčná nebo BHA kyseliny (beta-hydroxy-kyseliny), mezi které se řadí například kyselina salicylová. Exfoliovat můžete maskou, sérem či tonikem. Volně prodejné varianty obsahují nízké koncentrace, které by měly vyhovovat většině typům pleti. Produkt vždy nejdříve zkoušejte na zápěstí a pozorujte, zda-li nevznikne reakce. Pleť navykejte na chemické exfolianty postupně.

Pokud exfoliaci budete provádět pravidelně, můžete očekávat zdravější a rozzářenější vzhled pleti.

Péče o kožní bariéru  

Čistá a ozdravená pleť je perfektně připravená na to vzít si maximum z pečujících produktů, ať se jedná o masky, krémy či séra. Řešíte-li projevy stárnutí, nedostatečnou hydrataci nebo citlivou a podrážděnou pleť, vaše pozornost by měla směřovat na podporu zdravé kožní bariéry, protože většina zmíněných problémů je důsledkem její narušené funkce.

Denní i noční krémy by tak pleti měly dodávat látky jako kolagen, ceramidy a v ideálním případě i mastné kyseliny, které si tělo samo neumí dostatečně vytvářet. Nejvíce mastných kyselin je obsaženo ve vzácném kaviárovém extraktu, který umí v pleti stimulovat tvorbu i dalších součástí zdravé kožní bariéry. Kaviárový extrakt lze najít v krémech i speciálních chytrých maskách nové značky Český kaviár.