Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Líčení vévodkyně Kate: Díky čemu vypadá tak perfektně?

13. února 2018 | 06:00

Vévodkyně Kate je ikonou ve všech směrech: její vždy perfektní vlasy upravené do hladkých vln, líčení na jedničku – výrazné tak akorát – a skvěle padnoucí outfit. Její šatník teď necháme stranou a zaměříme se na líčení. Jaké jsou její triky pro bezchybně vypadající make-up?

Když byla Kate na návštěvě Polska minulý rok v létě, jedna žena z davu jí řekla, že je moc krásná. Kate na to odvětila: "Není to pravda, je to jen make-up!" Tomu sice moc nevěříme, ale je to od ní rozhodně sympatická odpověď.

Všimla jste si, že Kate nosí make-up pořád stejný? Líčí se vždy spíš střídmě než okatě, což je vzhledem k jejímu postavení pochopitelné. A vždycky jí to neuvěřitelně sluší. Kate nechávají chladnou trendy výstřelky a je věrná kouřovému líčení, které bude v módě pořád – asi jako červená rtěnka. Jak její make-up napodobit?

Kouřové stíny i na denní nošení

Základem je u Kate sjednocená pleť bez chybičky. Vypadá to, jako by make-up vůbec neměla – a o to jde! Viděla jste na nějaké fotce, že by se Kate leskla? Matný make-up je základem.

Přestože Kate nosí kouřové líčení, nosí ho v decentní podobě. Oční víčka nemá vystínovaná černými a šedými stíny, ale hnědými. Proto líčení nevypadá tak tvrdě a proto to Kate tolik sluší. Zatímco černé kouřové líčení by roky přidávalo a na denní nošení by se moc nehodilo, hnědé kouřovky jsou naprosto ideální.

Na víčko nanesete nejdřív světle hnědý stín a pak vnější koutek vystínujete o odstín tmavším stínem. Horní víčko orámujete linkou, kterou jemně rozmažete do stínů. Líčení pak nebude působit tak tvrdě. Intenzita linky se liší podle toho, o jakou jde příležitost. Pokud Kate vyráží do společnosti, je protaženější a výraznější. Líčení očí zakončí řasenkou, se kterou to ale příliš nepřehání, takže nikdy nevypadá přelíčeně.

Broskvová líčka i rty

Zbytek líčení je už jednoduchý – tvářenka a nude rtěnka. Tvářenku nosí Kate přesně na jablíčkách tváří, jako by byla ošlehána větrem. Proto vypadá vždy tak svěže. Rtěnku nosí v nude barvách broskvové. Matnou rtěnku na Kate ale neuvidíte, vždy se její rty alespoň trochu lesknou. Hydratační rtěnky u Kate vedou.

Kate nosí vlasy skoro pořád stejně, make-up do puntíku stejný a oblékáním také příliš nevybočuje. Má svůj styl, který nemění, a proto je takovou ikonou, kterou opěvuje celý svět. Sice se asi nikdy úplně nedozvíme, do jaké míry je toto výsledek samotného snažení Kate osobně a do jaké míry jde o práci jejích vizážistů a stylistů, ale obdivovat ji budeme pořád. A vy?

Podívejte se na fotogalerii snímků Kate, kde si její líčení můžete zblízka prohlédnout:

 

Podívejte se na video, které srovnává Kate a Meghan Markle, snoubenku prince Harryho:

Video se připravuje ...
Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? • VIDEO: HarpersBazaar

Autor: Lucie Houdková