Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Léto klepe na dveře - Podle čeho vybrat vhodnou přenosnou klimatizaci?

11. května 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Řešíte, jak během pár minut zatočit s vedry doma nebo v kanceláři? Řešení, díky kterému se vyhnete pocitu vedra v místnosti, nabízí přenosná klimatizace. Existuje řada faktorů, na které se při výběru zaměřit. Jak tedy poznat kvalitní přenosnou klimatizaci a kde ji hledat?

Instalace není žádná věda

Přenosnou klimatizaci stačí umístit do blízkosti oken a 15 cm širokou hadici jednoduše provléknout pootevřeným oknem. Přístroj stačí nastavit na jeden z režimů a celková instalace nezabere ani pět minut. Stačí vědět, jak na to a s tím vám v každé specializované prodejně rádi pomohou.

Kam s hadicí? Nic komplikovaného

V hobby marketu se dá zakoupit plastová deska do okna a nechat do ní vyříznout otvor přímo na trubku. Nemusíte tak klimatizovat s otevřeným oknem, což je nepohodlné a neekonomické. Za necelých 800 Kč seženete také novinku – speciální okenní těsnění, které jednoduše připevníte pomocí zipů kolem jakéhokoli okna s obvodem do 400 cm. Další možností je vložit hadici do komína, který v zimě používáte k topení kamny.

Šlape jako hodinky a je potichu

Podle zkušeností prodavačů se zákazníci před koupí mobilní klimatizace nejvíce bojí 2 problémů. Že klimatizace bude příliš hlasitá, nebo nebude výkonná, jak by si představovali. Nemusíte se ale ničeho bát, na trhu jsou klimatizace, které nedělají žádný zvuk a jejich výkon je maximální!Při venkovních 30 °C vychladí jednotlivé místnosti na požadovaných 24 °C během 5 až 10 minut maximálně! Celý otevřený prostor v režimu „High“ pak do půl hodiny. Ve velkých vedrech lze chlazení ještě urychlit spuštěním klimatizace na zapnutý větrák, který rozproudí studený vzduch a krásně vás osvěží. Přístroj v chodu vydává zvuk srovnatelný zhruba s fénem na vlasy!

Autor: Whirpool

Výhody mobilní klimatizace Whirlpool PACB12HP

Model mobilní klimatizace Whirlpool PACHB12HP nabízí 2 režimy – buď se spustí každý den např. v 8 ráno, nebo třeba za 3 hodiny od načasování. Díky 6. smyslu, typickému pro značku Whirlpool, je ovládání opravdu velmi jednoduché – stačí zvolit, zda chcete chladit, ohřívat nebo větrat a na kolik stupňů. Přístroj se už o zbytek postará sám. Automatickým vyrovnáváním teplot zároveň šetří energii.

Další výhodou tohoto modelu je HEPA filtr ze stovek jemných skelných vláken, které čistí vzduch od prachu, pylu, roztočů a jiných alergenů. Zlikviduje až 99,97 % částic větších než 0,3 mikrometru.

V moderní přenosné klimatizaci získáte opravdu nenahraditelného pomocníka domů nebo do kanceláře, ať už zvolíte jakýkoli typ.